«Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός…»: Το μήνυμα του Ολυμπιονίκη Σπ. Γιαννιώτη για τη πρώτη μέρα στο σχολείο

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, δημοσίευσε ένα συγκινητικό post στο Facebook για να στείλει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους μαθητέςμε μαθησιακές δυσκολίες.

Ο γνωστός αθλητής είναι δυσλεκτικός και μέσα από τα γραφόμενά του θέλησε να τους ευχηθεί «καλή σχολική χρονιά» αλλά και  να τους δώσει θάρρος, λέγοντας τους πως δεν θα είχε πετύχει όσα τον έχουμε δει να κάνει μέχρι σήμερα εάν δεν ήταν και ο ίδιος δυσλεκτικός. Θυμάται όμως και τον φόβο που ένιωθε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Αφορμή δε για την απόφαση του να κάνει αυτή την ανάρτηση στο Facebook και να μιλήσει για την δυσλεξία ήταν τα όσα είπε για το ίδιο θέμα διεθνούς φήμης σεφ και τηλε-αστέρας, Τζέιμι Όλιβερ.

Δείτε το συγκινητικό Post του αθλητή

«Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.

Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω πότε, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά.»