«Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω»: Μπαμπάς του 6χρονου που απήχθη από το σπίτι – Εξελίξεις στην υπόθεση

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές μετά από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν μέσα από το σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, υφίσταται «σοβαρός κίνδυνος για την ψυχοσωματική υγεία του παιδιού».

Το χρονικό της αρπαγής του παιδιού

Χθες το απόγευμα, ο 6χρονος βρισκόταν στο σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του, όταν στις 8:40μμ, ένας άγνωστος χτύπησε την πόρτα. Όταν του άνοιξαν, άρπαξε το αγόρι και εξαφανίστηκε. Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί και Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο δράστης φορούσε κουκούλα. «Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, γίνεται προσπάθεια σημαντική, έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποπειραθεί να εξέλθει παρανόμως της χώρας το παιδί» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών η διαμάχη των γονέων για την επιμέλεια του 6χρονου

Η δικαστική διαμάχη των γονιών για την επιμέλεια του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν τίθεται στο στόχαστρο των ερευνών και ιδιαίτερα στον βιολογικο πατέρα του 6χρονου.

Απο έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το λευκό φορτηγάκι με το οποίο μεταφέρθηκε το παιδί, είχε νοικιαστεί στο όνομα συγγενή του βιολογικού πατέρα του 6χρονου αγοριού. Οι γονείς του Ράινερ Πέντερσεν έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές, της Ελλάδας και της Νορβηγίας, με τους δυο τους στα δικαστήρια να διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού.

 Η μάνα του τον είχε απαγάγει από τη Νορβηγία, καταγγέλλει ο πατέρας

Ο Ρίκι Πέντερσεν το Σεπτέμβριο του 2021 ειχε καταγγείλει τη μητέρα του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν με την οποία είχαν διαζευκτήριο, ότι άρπαξε τον 6χρονο, ενώ Νορβηγικό Δικαστήριο του είχε αναθέσει την επιμέλεια. Ενώ κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για πλαστογραφία της υπογραφής του, με σκοπό να εκδόσει διαβατήριο στον ανήλικο γιο τους ωστε να ταξιδέψει στη χώρα μας. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για αρπαγή και σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τι είχε πει ο μπαμπάς του 6χρονου για τον γιο του

Σύμφωνα με το Νορβηγικό nettavisen.no ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, είχε ταξιδέψει από τον περασμένο Απρίλιο στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του το γιο του. «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» είχε δηλώσει ο Ρίκι Πέντερσεν, ενώ ανάφερε ότι προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη αξιώνοντας να επιστρέψει το αγορι στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με το nettavisen.no, «στις 15 Απριλίου 2021, ο Πέντερσεν εμφανίζεται στο δικαστήριο της Αθήνας και αξιώνει την επιστροφή του παιδιού τους βάσει της Σύμβασης της Χάγης. Η δίκη όμως ακυρώθηκε.

Στις 19 Απριλίου, επιστρέφουν στο δικαστήριο, αλλά ο δικαστής ακυρώνει την ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα είχε απαιτήσει να λάβει την κύρια φροντίδα για το παιδί και ο δικαστής πιστεύει ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα. Στις 28 Μαΐου, με επιστροφή στο δικαστήριο για επεξεργασία του αιτήματος έκδοσης στη Νορβηγία. 5 Ιουνίου, το δικαστήριο διακόπτεται επειδή δεν επιτρέπεται να διεκπεραιώνει υποθέσεις σχετικά με τη γονική μέριμνα.

Την 1η Ιουλίου, το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να επιστραφεί.

Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση».

Η διαμάχη των γονιών και η επιμέλεια του παιδιού

«Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά», είχε αναφέρει στη συνέντευξή του ο πατέρας του 6χρονου.

Ο Ρίκι Πέντερσεν εδωσε στη δημοσιότητα, ο επιστολή της πρώην συζύγου και μητερας του γιου τους να μετακομίσει μαζί της στην Ελλάδα. «Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις μαζί μας στην Ελλάδα. Ειναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας αλλά και για σένα». Ενώ είχε λάβει και σχετική ενημέρωση από τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του, ότι μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους.

Διαβάστε επίσης:

«Κάποια παιδάκια»: Το κομμάτι του Φοίβου Δεληβοριά αποτυπώνει μία μεγάλη αλήθεια για τα παιδιά, αλλά και για εμάς

Φεστιβάλ Generations: Διασκεδάζουμε οικογενειακώς με ένα πλούσιο δωρεάν πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο ΚΠΙΣΝ (28-29/5)

Ώρα μηδέν για τις μάσκες στα σχολεία – Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών