Αρχική InfoMommy Υγεία Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί… αναζητήστε το ένοχο γονίδιο

Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί… αναζητήστε το ένοχο γονίδιο

Waking-Up-Alarm

Όταν χτυπά το ξυπνητήρι το πρωί, δυσανασχετείτε; Νοιώθετε ότι η ζωή είναι πολύ άδικη μαζί σας; Θέλετε να το κλείσετε και να κοιμηθείτε μέχρι αργά το μεσημέρι;

Πιστέψτε μας ότι πλέον μπορείτε ν’ απαλλαγείτε από ενοχές, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν ευθύνεστε εσείς αλλά ένα άτακτο γονίδιο!

Ο Dr Louis Ptacek από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διεξήγαγε ειδική μελέτη όπου συμμετείχαν οικογένειες που έπασχαν από διαταραχές ύπνου. Ο ερευνητής εντόπισε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο οδηγούσε στην παραγωγή μιας πρωτεΐνης που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι διάφορες μεταλλάξεις του γονιδίου αυτού οδηγούν τελικά στη διαμόρφωση του χρονότυπου και των προτύπων ύπνου που ακολουθεί κάθε άτομο.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι γονείς μας είναι αυτοί που μας λένε πότε πηγαίνουμε για ύπνο, σύμφωνα με τα γονίδια που μας έχουν κληροδοτήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Dr Louis Ptacek σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο υποθάλαμος στον εγκέφαλο ελέγχει όλες τις σωματικές δραστηριότητες, από την απελευθέρωση ορμονών μέχρι τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και την πρόσληψη νερού.

Το εσωτερικό, κιρκαδικό ρολόι που έχουμε όλοι μας ρυθμίζεται κάθε ημέρα από το φως και καθώς η διάρκεια της ημέρας είναι 24 ώρες, θα περίμενε κανείς το ρολόι όλων μας να «έτρεχε» με ένα παρόμοιο προγραμματισμό. Όμως δε συμβαίνει αυτό, αφού υπερισχύει η δύναμη του μεταλλαγμένου κληροδοτημένου γονιδίου μας.

Οπότε κάθε φορά που φτάνετε αργοπορημένη στο γραφείο, εξηγήστε αναλυτικά στον προϊστάμενό σας ότι η καθυστέρησή σας είναι γονιδιακό και μόνο θέμα !


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter