Αν ήθελες να μου κάνεις αδερφή, να μου έκανες με τη μαμά μου!

jealous-sibling
Είμαστε χωρισμένοι 5 χρόνια. Kατέστρεψε μια οικογένεια, έχτισε μια άλλη.Έζησα τα θέλω του και άφησα τα δικά μου τόσο αγάπη πια, όλη η ζωή μου η οικογένεια που απέκτησα. Πάντα να παλεύω να προσπαθώ να φτάσω πού; Από γυναίκα δυνατή έγινα γυναίκα θύμα… και παράλληλα ένα παιδί που του έκλεψε την τύχη, την ζωή, ένα άλλο παιδί. Περάσαμε δύσκολα. Κλάψαμε , πεινάσαμε , κρυώσαμε και με όλα αυτά η ζωή μας σκόρπια στο έλεος. Και τώρα που η κόρη του είναι 1 έτους, όλα καλά; Δεν μπορώ να κάνω τον γιο μου να ξεχάσει αυτά που περάσαμε μαζί, επειδή εκείνος έκανε άλλη οικογένεια και θέλει όλοι γύρω του να στήσουν το χορό!

Μένουμε στην μητέρα μου σε ένα υπόγειο που είναι γεμάτο αγάπη. Χάσαμε την μεζονέτα και τα αμάξια και κοιμόμαστε στο σαλόνι. Έχει αλλάξει όλο το βιοτικό μας επίπεδο αλλά αυτά είναι υλικά αγαθά που μόνο σε αυτούς μετράνε στην οικογένειά του, γι΄αυτό εξάλλου και η καινούργια νύφη το ‘ χει το χρήμα! Ξεκίνησα το σχολείο πάω εσπερινό λύκειο έχει 4 χρόνια, τελειώνω την νοσηλευτική και είμαι άριστη μαθήτρια. Το παιδί μου είναι υπερήφανο για μένα, μου δείχνει την αγάπη του κάθε μέρα και με νοιάζεται πολύ γιατί δεν τον άφησα για κανέναν άλλον. “Μαμά, μου έλεγε, μην φύγεις κι εσύ μην μ’ αφήσεις”. Τώρα ο πατέρας του, του λέει να γνωρίσει την αδερφή του. “Αν ήθελες να μου κάνεις αδερφή, να μου έκανες με τη μαμά μου!” του απάντησε. Σύμφωνα με τη λογική του πρώην άντρα μου, το παιδί μας πρέπει να του συγχωρέσει όλα αυτά που πέρασε επειδή εκείνος αποφάσισε ξαφνικά ότι θέλει να χαρεί, όπως δηλαδή έκανε πάντα αφού πάντα σκέφτονταν τη πάρτη του!

Το διαζύγιο βγήκε και μου δίνει την διατροφή αλλά το παιδί δεν πηγαίνει καθόλου στο σπιτι του το οποιο είναι πολύ κοντά. Κι εγώ μετά από όλα αυτά, πρέπει να κάνω το παιδί να έχει αισθήματα παρ’ όλο που ο πατέρας του δεν το κατάλαβε ποτέ και τόσα χρόνια το μόνο παιδί που αναγνωρίζει, είναι της καινούριας συζύγου. Ακόμα και οι γονείς του, δεν αναγνώριζαν το παιδί μου για εγγόνι τους και δεν το αγαπούσαν. Απάνθρωποι που ποτέ δεν αγκάλιασαν το παιδί μου. Μάλιστα, όταν ο πρώην σύζυγος ήθελε να μιλήσει στο παιδί για το διαζύγιο, το πήγε σε ένα χωράφι και του είπε πως ήθελε να χωρίσει από τη μαμά του και εκείνο έκλαιγε απαρηγόρητο. Κι όταν γύρισε στο πατρικό του μπαμπά του, πήγε στο δωμάτιο μόνο του κι έκλαιγε και κανένας, ούτε ένας, παππούς ή γιαγιά, δεν πήγε να το παρηγορήσει. Το άφησαν μέσα μόνο του να κλαίει….

Είμαι χαρούμενη που είμαι δίπλα στο παιδί μου, το στηρίζω και το αγαπώ. Είναι ευτυχισμένος μαζί μου ο γιος μου. Κι αν ο πατέρας του, θέλει να χτίσει τη σχέση του με το παιδί μας, να το κάνει για το παιδί του και όχι για να δικαιολογήσει τις επιλογές του ή για να βάλει τον γιο μου δίπλα από δίπλα και να το παίξει ευτυχισμένη οικογένεια!

Δέσποινα

Από http://singleparent.gr/