Αρχική InfoMommy Υγεία Αναγκαιότητα η άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αναγκαιότητα η άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

nurse

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζο.
Η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας και της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης σημαντικού αριθμού νοσηλευτών. Δόθηκαν δεσμεύσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία μέχρι τέλους του έτους, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, επιδιώκοντας ακόμη ταχύτερη διαδικασία.

Σχετικά με το αίτημα για τη δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών στα ογκολογικά, πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή του, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος.
Όσον αφορά το ζήτημα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Νοσηλευτών, δόθηκε η δέσμευση ότι το Υπουργείο θα σταθεί υποστηρικτής της προσπάθειας μας για την καθιέρωση της εκπαίδευσης των Νοσηλευτών στο Πανεπιστήμιο, με τρόπο ενιαίο.
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) των Βοηθών Νοσηλευτών αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, θέμα με το οποίο πολλάκις η ΕΝΕ έχει ασχοληθεί, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα παραταθεί η λειτουργία τους για ένα χρόνο ακόμη για τους μετεξεταστέους σπουδαστές και στη συνέχεια κατόπιν σχεδιασμού, θα δρομολογηθεί η μετατροπή τους  σε ΙΕΚ.
Ακολούθως, τέθηκε προς συζήτηση το υπόμνημα της ΕΝΕ που αφορά τις ειδικότητες των νοσηλευτών και την καθιέρωση του καθηκοντολογίου. Για το σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθεί η ΕΝΕ στη φάση του σχεδιασμού να εκφράσει τις απόψεις της, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει στη διευθέτηση και των δύο θεμάτων.
Τέλος, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόσο σε έλλειψη υποδομών, όσο και υποστελέχωσης.
Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα, ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος των αναμενομένων αποτελεσμάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.