Αρχική Νέα Ανακαλείται από την ευρωπαϊκή αγορά παιχνίδι γνωστής εταιρείας

Ανακαλείται από την ευρωπαϊκή αγορά παιχνίδι γνωστής εταιρείας

Για την ανάκληση δημοφιλούς παιχνιδιού γνωστής εταιρείας ενημερωθήκαμε μέσω του μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρέχουσα εβδομάδα για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Αυτό είναι το παιχνίδι που ανακαλείται

Πρόκειται για το ροζ ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο μηχανάκι της Peg Perego, Mini Princess.  Διαθέτει κλάξον, γκάζι και φρένο με ένα πετάλι, επιταχύνει πάντα προς τα εμπρός & πίσω έχει 2 τροχούς για περισσότερη ισορροπία. Περιλαμβάνει μπαταρία και φορτιστή 6V.

Μοντέλο: IGMD0003

Κωδικός παιχνδιού: 800547533951

Ο λόγος που ανακαλείται το εν λόγω παιχνίδι είναι ότι τα 4 μεταλλικά σύρματα που διαθέτει περιέχουν υψηλά ποσοστά μολύβδου (σε ποσοστό 46.6%) και κάδμιου (σε ποσοστό 0.11%) που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια. Οι εν λόγω χημικές ουσίες είναι άκρως επικίνδυνες για το περιβάλλον.

Το εν λόγω παιχνίδι δεν συμμορφώνεται με τους περιορισμούς για τη χρήση επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

Αποφασίστηκε η απόσυρση του παιχνιδιού από την αγορά.

Η ανάκληση ξεκίνησε από την Μάλτα.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.