Το υπουργείο Υγείας Καναδά, η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (US CPSC), η PROFECO και η εταιρία Contigo, ανακαλούν περίπου 6 εκατομμύρια παγούρια νερού, αφού διαπιστώθηκε πως η διάφανη σιλικόνη του μπουκαλιού μπορεί να αποκολληθεί προκαλώντας κίνδυνο πνιγμού στα παιδιά. Στην ανάκληση αυτή περιλαμβάνονται μόνο τα παγούρια με μαύρη βάση στομίου και μαύρο κάλυμμα στομίου.

Τα παγούρια κυκλοφόρησαν στην αγορά από τον Απρίλιο 2018 έως τον Ιούνιο 2019 με την επωνυμία Contigo τυπωμένη στο μπροστινό και κάτω μέρος του μπουκαλιού. Τα μπουκάλια που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα της σιλικόνης πωλούνται σε τρία μεγέθη (300ml, 400ml, 600ml) και σε 4 στιλ. Πωλούνται μεμονωμένα ή σε πακέτα των δύο ή των τριών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάκληση προς το παρόν έχει γίνει στην Αμερική και αφορά αποκλειστικά στο συγκεκριμένο μοντέλο – Δεν υπάρχει ακόμα αντίστοιχη ανακοίνωση στην Ελλάδα, αφού το προϊόν δεν έχει εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά από επίσημο προμηθευτή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρία με επιστολή της στους Ευρωπαίους εισαγωγείς: “It is important to note that Contigo® Autospout Easy Cleanable Bottles were never directly launched in the EMEA (Europe, Middle East and Africa) region.”
Από τις 20 Αυγούστου 2019 η εταιρία έχει λάβει 30 καταγγελίες για αποκόλληση της βάσης από τον Καναδά και 149 καταγγελίες από Αμερική. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την εταιρία Contigo, το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν τα έχετε είναι να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε και να απευθυνθείτε στο κατάστημα από το οποία τα αγοράσατε για δωρεάν αντικατάσταση.
