Αρχική Νέα Ανακαλύφθηκε ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ που είχε χαθεί από τη δεκαετία του 1920

Ανακαλύφθηκε ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ που είχε χαθεί από τη δεκαετία του 1920

Μία ταινία κινουμένων σχεδίων της Γούλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί από τη δεκαετία του 1920 βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute, BFI), που ανακοινώνει την κυκλοφορία της το επόμενο διάστημα για πρώτη φορά εδώ και 87 χρόνια.

Στην εξάλεπτη ταινιούλα, με τίτλο "Sleigh Bells" («Τα κουδούνια του έλκηθρου»), την οποία δεν είχε δει κανείς αφότου κυκλοφόρησε το 1928, εμφανίζεται ένας "πρόγονος" του Μίκι Μάους, σύμφωνα με το BFI, στα αρχεία του οποίου βρέθηκε η μοναδική ταινία που υπάρχει ακόμη. Η τελευταία αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 12 Δεκεμβρίου στο Λονδίνου.

«Τι ωραίο δώρο να ανακαλύπτεις μια ταινία της Γουόλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί για πολύ καιρό και να μπορείς να δείξεις το “Sleigh Bells” σε ένα εντελώς νέο κοινό 87 χρόνια μετά τη δημιουργία του», δήλωσε ο Ρόμπιν Μπέικερ, συντηρητής και επικεφαλής των αρχείων του BFI.

_86485167_disney-oswald-balloon

Η ταινιούλα παρουσιάζει τον πρώτο χαρακτήρα που δημιούργησε ποτέ η Ντίσνεϊ, τον «Όσβαλντ, το γουρλίδικο κουνέλι», μακρινό «πρόγονο» του Μίκι Μάους. Ο Όσβαλντ δημιουργήθηκε το 1927 και ήταν «αγαπητός για την ατίθαση και σκανταλιάρικη προσωπικότητά του», σύμφωνα με το BFI.

Τα κινούμενα σχέδια στο "Sleigh Bells" είναι έργο του Γουόλτ Ντίσνεϊ και του Ουμπ Ίουερκς οι οποίοι δημιούργησαν πρώτα τις ταινίες του Όσβαλντ για τη Universal και στη συνέχεια, έπειτα από μία διαφορά σχετικά με το συμβόλαιο, επινόησαν τον Μίκι Μάους.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή ο οποίος έψαχνε στον ηλεκτρονικό κατάλογο των εθνικών αρχείων του BFI – που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ταινιών στον κόσμο.

Ο Μπέικερ ελπίζει πως το «Τα κουδούνια του έλκηθρου» θα αποκαλύψουν σε ένα νέο κοινό «τη ζωτικότητα και τη φαντασία» των δημιουργιών της Γουόλτ Ντίσνεϊ στην πρώτη τους περίοδο.

Ο Άντριου Μίλσταϊν, πρόεδρος των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ, εκτιμά πως μπορεί να ανακαλυφθούν και άλλες «χαμένες» ταινίες της Ντίσνεϊ.

«Οι ταινίες μικρού μήκους Όσβαλντ είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας των στούντιό μας, και εργαζόμαστε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βρούμε ταινίες που λείπουν, με κινηματογραφικά ταμεία και ιδιώτες συλλέκτες», είπε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.