Αρχική Περιβάλλον Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο

Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο

downloadΗ Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης εμπλουτίζει την ενημερωτική δράση της «Ανακύκλωση στα Σχολεία» με το νέο Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο» που αποσκοπεί  στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών αλλά και την ενθάρρυνση της δράσης.

Η ΕΕΑΑ δίνει προτεραιότητα στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που υλοποιεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία συμβάλλουν ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία της ανακύκλωσης στη ζωή μας.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 5 διδακτικές ενότητες όπου, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ο Μπλε Κάδος μετατρέπεται σε ήρωα – πρεσβευτή της ανακύκλωσης και αποκαλύπτει στα παιδιά τα μυστικά για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Καταγραφή

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παρουσίαση της ανακύκλωσης σε παιδιά του Δημοτικού με βιωματικό τρόπο, με χρήση εκπαιδευτικών τεχνικών όπως παιχνίδια, ασκήσεις, δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια ρόλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρέχει αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο υλικό με συγκεκριμένες οδηγίες προς το δάσκαλο και στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας (περίπου 5.000 σχολικές μονάδες). Το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος αποτελείται από ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος, όπως χρονοδιάγραμμα και πλάνο μαθημάτων ανακύκλωσης συσκευασιών, αναλυτικό οδηγό μαθημάτων με βοηθήματα, ενημερωτικό έντυπο για την ανακύκλωση συσκευασιών, αφίσα και εκπαιδευτικό βίντεο.

Mixed recycling bin

Ακολουθώντας νέες τεχνολογίες που δρουν επικουρικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ΕΕΑΑ πρωτοπορεί διαμορφώνοντας ένα ειδικά σχεδιασμένο ιστοχώρο (www.mplekas.com). Από εκεί ο εκπαιδευτικός μπορεί να αντλήσει υλικό και επιπρόσθετες πληροφορίες, αλλά και να παραπέμψει τους μαθητές που επιθυμούν να κατεβάσουν κάποιο από τα ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους, προκειμένου να προσεγγίσουν με πιο δημιουργικό τρόπο τη διαδικασία αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών

Το νέο πρόγραμμα της ΕΕΑΑ έχει ως βασικό στόχο την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τον εκπαιδευτικό, με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, την ανάδειξή της ως την πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας, καθώς και την επισήμανση ορθών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Λόγω του έντονα διαδραστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του προγράμματος, η ανταπόκριση των μαθητών στο νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΕΑΑ είναι ιδιαίτερα υψηλή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τη βάσιμη πεποίθηση ότι οι μαθητές της χώρας, με τη σωστή ενημέρωση, έχουν τις προϋποθέσεις να συγκροτήσουν μια περιβαλλοντικά ευσυνείδητη γενιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.