Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Ανακαλύψτε τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών σας στα βιωματικά εργαστήρια της "Στήριξης"

Ανακαλύψτε τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών σας στα βιωματικά εργαστήρια της "Στήριξης"

Young-FamilyΤα βήματα για την ανάπτυξη ενός συναισθηματικά "έξυπνου" παιδιού θα μάθουν όσοι γονείς παιδιών 0-18 ετών δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου Ψυχοθεραπείας "Στήριξη" που θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 10-13:00. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκμάθηση των βημάτων συναισθηματικής αγωγής και η καλλιέργεια δεξιοτήτων αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων.

Στο εργαστήριο οι γονείς θα αποσαφηνίσουν τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη και σε τι διαφέρει από τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) και θα μάθουν μέσα από βιωματικές ασκήσεις τα βήματα για την αποτελεσματική συναισθηματική αγωγή των παιδιών τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται. Με τον όρο «συναισθηματική νοημοσύνη» αναφερόμαστε στην ικανότητα του ατόμου να κατανοεί και να ελέγχει τα συναισθήματα που πηγάζουν από μέσα του, αλλά και εκείνα των ανθρώπων γύρω του. Κάτι τέτοιο θα το βοηθήσει ιδιαίτερα στις διαπροσωπικές του σχέσεις μεγαλώνοντας.

Συντονίστρια:
Το εργαστήριο συντονίζει η κ. Κούρια Ιωάννα, Σχολική Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Τραύματος EMDR, με πολυετή εμπειρία σε παιδιά και εφήβους.

Βιωματικές ασκήσεις / Θεματολογία:

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Τι είναι και γιατί ειναι σημαντική;
Πότε δεν παρέχουμε συναισθηματική αγωγή; πότε αντενδείκνυται;
Τα είδη της συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης.
Βήματα και στάδια συναισθηματικής αγωγής.

Κόστος:
40 ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΗ - Κέντρο Ψυχοθεραπείας
Αχιλλέως 2, Φάληρο
210 9859680.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.