Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ανακαλύψτε το πολύτιμο φυλλικό οξύ των τροφίμων

Ανακαλύψτε το πολύτιμο φυλλικό οξύ των τροφίμων

happy-woman-eating-salad-600Το φυλλικό οξύ αποτελεί μια από τις βασικότερες βιταμίνες στον οργανισμό μας, καθώς η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε μακροκυτταρική αναιμία επισημαίνει η κ. Πόπη Καράτζη, επιστημονική συνεργάτης του neadiatrofis.gr. Ένας μέσος υγιής άνθρωπος θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά περίπου 400μg φυλλικού οξέος, ενώ οι ανάγκες αυτές αυξάνονται κατά την εγκυμοσύνη στα 600μg ημερησίως.

Το φυλλικό οξύ βρίσκεται σε πληθώρα τροφίμων και δεν είναι δύσκολο να το λάβουμε αν φροντίσουμε καθημερινά να καταναλώνουμε ικανή ποσότητα από τα τρόφιμα αυτά. Μερικές από τις πιο καλές πηγές φυλλικού οξέος είναι το συκώτι από το κοτόπουλο (τα 90γρ παρέχουν 654 μg φυλλικού οξέος), το συκώτι από το χοιρινό (139 μg φυλλικού οξέος σε 90γρ τροφίμου), τα μαυρομάτικα φασόλια (128 μg φυλλικού οξέος σε ½ φλιτζάνι τροφίμου), ο χυμός πορτοκαλιού (136 μg φυλλικού οξέος σε 1 φλιτζάνι χυμό), η σόγια (122 μg φυλλικού οξέος σε ½ φλιτζάνι τροφίμου) και το σπανάκι (108 μg φυλλικού οξέος σε ½ φλιτζάνι τροφίμου).

Επίσης, φυλλικό οξύ, σε σαφέστατα μικρότερες ποσότητες όμως, μπορούμε να βρούμε στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στο πορτοκάλι, στη γλυκοπατάτα και στο γιαούρτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.