Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Χριστουγέννων μέσα από εικαστικούς πίνακες στο Εργαστήρι Ρέον (8/11)

Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Χριστουγέννων μέσα από εικαστικούς πίνακες στο Εργαστήρι Ρέον (8/11)

painting-christmas-wallpapers-008Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι 5 ετών και άνω θα έρθουν πρώιμα σε επαφή με το πνεύμα των Χριστουγέννων συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι όπου θα ανακαλύψουν πώς τα Χριστούγεννα αποτυπώνονται σε εικαστικούς πίνακες.

Το εργαστήρι στηρίζεται στην παρουσίαση έργων τέχνης από διάφορες εποχές με θέμα την ιστορία των Χριστουγέννων. Μια χρονικά ακόλουθη διήγηση της ιστορίας μέσω εικόνων: Ξεκινάμε με τον ευαγγελισμό, την σύλληψη δηλαδή του Ιησού, το ταξίδι του Ιωσήφ και της Μαρίας στην Αίγυπτο, την γέννηση του Χριστού, την φάτνη , την προσκύνηση των Μάγων. Τα παιδιά θα δουν έργα από την βυζαντινή τέχνη και θα τα συγκρίνουν με τα δυτικά έργα τέχνης. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στις τεχνοτροπικές διαφορές των έργων έτσι ώστε τα παιδιά να ξεχωρίσουν ομάδες έργων κατά εποχή, πιο απλά, ποιοί τρόποι ζωγραφικής μοιάζουν μεταξύ τους και πως διαφέρουν από άλλα έργα. Στη συνέχεια τα παιδιά θα δημιουργήσουν πίνακες ζωγραφικούς, χρησιμοποιώντας τεχνοτροπίες και χρώματα σύμφωνα με την παρουσίαση, και επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα, θα ολοκληρώσουμε τις εικόνες μας με την απαραίτητη χρυσόσκονη!

Εικαστική Παρουσίαση :υπεύθυνη: δρ. Μαρία Αθανασέκου, ιστορικός Τέχνης.
Διαδραστικό κομμάτι: υπεύθυνες: κ. Μαρία Γουλετά, γυμνάστρια με ειδίκευση στη Μουσικόκινητική Αγωγη και κ. Ξανθή Ταβουλαρέα, εικαστικός Art Performer

Συμμετοχή : 10ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση Θέσης: τηλ.: 210 6096046

Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ρέον
Αβέρωφ 20, Νέα Ιωνία (στο σταθμό του Ηλεκτρικού "Περισσός")
210 6096046


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.