Αρχική InfoDad Aνάκληση αυτοκινήτων Hyundai GK Coupe από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Aνάκληση αυτοκινήτων Hyundai GK Coupe από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

autowp.ru_hyundai_coupe_70Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Hyundai GK Coupe για έλεγχο ασφαλούς λειτουργίας κινητήρα και τουρμπίνας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα GK Coupe που διατέθηκαν ως turbo μετά από προσθήκη συστήματος εξαρτημάτων (κιτ) από τη Hyundai HELLAS Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε και διενεργείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και τη Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων.

Πρόκειται για 432 οχήματα πωληθέντα από το 2ο εξάμηνο του 2002 έως και το 1ο εξάμηνο του 2004. Το εύρος των πλαισίων των επηρεαζόμενων οχημάτων είναι από KMHHN61BP2U016143 έως KMHHN61BP4U124957.  Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί πέταγμα του δείκτη λαδιού κινητήρα με ταυτόχρονο άναμμα της ενδεικτικής λυχνίας «check engine». Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία εμφανίζεται από βούλωμα της βαλβίδας αναθυμιάσεων (purge control valve) και ενδέχεται να επηρεάσει την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Hyundai σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι ακόλουθοι έλεγχοι / διορθωτικές ενέργειες:

α. Έλεγχος σωστής επαφής του δείκτη λαδιού, για πλήρη στεγάνωση του κινητήρα.

β. Έλεγχος και αν απαιτείται αντικατάσταση της βαλβίδας ανακούφισης (PCV valve), βούλωμα της οποίας μπορεί να επιφέρει το πέταγμα του δείκτη λαδιού.

γ. Έλεγχος θορύβου, καυσαερίων και έλεγχος συμπίεσης για να διαπιστωθεί τυχόν φθορά του κινητήρα.

δ. Έλεγχος ανάρτησης, φρένων και συστήματος διεύθυνσης, για τη διασφάλισης της οδικής ασφάλειας

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα αποσταλούν στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία Hyundai HELLAS Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 5507220 (κα. Κυριαζή Βασιλική).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.