Αρχική InfoMommy Νέα Ανάκληση κονσέρβας τόνου από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση κονσέρβας τόνου από τον ΕΦΕΤ

tunaΤόνο με ισταμίνη εντόπισαν οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης - Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», διαπίστωσαν υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη σε κονσέρβα τόνου.

Πρόκειται για το προϊόν «Cavos τόνος σε λάδι», με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10.5.2013 και λήξης 10.5.2018, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία «Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ», που εδρεύει στη Σίνδο. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.