Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ανακλήθηκε η απόφαση συγχώνευσης του 9ου Δημ. Σχολείου Ηλιούπολης

Ανακλήθηκε η απόφαση συγχώνευσης του 9ου Δημ. Σχολείου Ηλιούπολης

School-Class-hands-upΟ Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους μαθητές και τους γονείς ότι ο αγώνας και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν για την μη συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης δικαιώθηκαν. Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ανακαλείται η με αριθμ. 119937/Δ4/02.09.2013 (ΦΕΚ 2223/ τ.Β ́/ 2013) υπουργική απόφαση με θέμα: «Συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων», που αφορούσε στην συγχώνευση του 3ου 6/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού και του 9ου 8/ θεσιου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, σε ένα νέο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο με την ονομασία 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού και με έδρα τον Υμηττό.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεση του με την κατάργηση του 9ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης και τη μεταφορά – απορρόφησή του , στο 3ο δημοτικό σχολείο Υμηττού.Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης απέδειξαν ότι η απόφαση για συγχώνευση των σχολείων ήταν παράνομη.

Εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση του Αν. Υπουργού, και θέλει να ευχαριστήσει την Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, το Σύλλογο Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για τη βοήθεια τους, και επισημαίνει ότι χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού, οι όποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται στην σωστή κατεύθυνση και με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της Παιδείας και το συμφέρον των μαθητών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.