Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ανακοινώνονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις 4.600 εκπαιδευτικών

Ανακοινώνονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις 4.600 εκπαιδευτικών

assets_LARGE_t_420_54209940Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ηλεκτρονική επεξεργασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με σκοπό να ανακοινωθούν ει δυνατόν ακόμη και πριν από τις 30 Αυγούστου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία.

Ως προς τις μετατάξεις, οι σχετικές αιτήσεις φτάνουν τις 5.750. Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000 (έχουν κατατεθεί 12.000 αιτήσεις), ενώ προσλήψεις ωρομίσθιων δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500.

Επί ποδός  η ΟΛΜΕ, καταγγέλλει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολλά κενά. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας σε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κλίμα αναταραχής στον χώρο της εκπαίδευσης φουντώνει ακόμη περισσότερο, καθώς πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι - κυρίως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το θέμα της διαθεσιμότητας θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter