Αρχική InfoDad Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

ekavpic

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ βγήκαν τα παρακάτω συμπεράσματα:
1. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών, το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών, η οποία θα αποτελέσει τμήμα του πρώτου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
2. ‘Ηδη έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών από 27/4, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά και προωθεί την τακτοποίηση όποιων εκκρεμοτήτων παραμένουν.
3. Έχει ήδη κατατεθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κ.λπ. για όλο το υγειονομικό προσωπικό.
4. Σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα. Στο σχεδιασμό για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.
5. Αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ήδη επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη, στην προσπάθειά του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες και τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.
6. Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και δεσμεύεται ότι στο σχεδιασμό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015 θα ληφθεί υπόψη και η παραπάνω υποχρέωση.
7. Στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει ρύθμιση η οποία θα διευθετεί το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.