Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Ανακύκλωση και αστικά απορρίμματα»: Ημερίδα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (26/3)

«Ανακύκλωση και αστικά απορρίμματα»: Ημερίδα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (26/3)

anakyklosi_01

Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Ανακύκλωση και αστικά απορρίμματα», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 (και ώρες 18:00 έως 21:00), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT του Δήμου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα παρουσιαστεί η διαδικασία ανακύκλωσης, από την αρχή μέχρι το τέλος της αποκομιδής της (διαλογή στην πηγή, τρόπος συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, τοποθέτηση στο σωστό κάδο, γνωστοποίηση ημερών αποκομιδής), καθώς και η διαδικασία διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Στόχος είναι η ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των κατοίκων της πόλης, σχετικά με την ανακύκλωση, καθώς και η πληροφόρησή τους για τα προγράμματα διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Επίσης στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων όλων των σχετικών προγραμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα γίνει:

  • καταγραφή και διερεύνηση πρακτικών προβλημάτων εφαρμογής
  • επιστημονική προσέγγιση της λειτουργίας της Ανακύκλωσης στην διαχείριση των απορριμμάτων και
  • παρουσίαση πρακτικών από χώρες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, τον υπεύθυνο έργων της Ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), Ιωάννη Κουτσουράκη, το μέλος της ομάδας ανακύκλωσης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Χατζικοτίδη, και τον Χημικό Τροφίμων, Δρ Δημήτριο Χρυσαφίδη. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο (Workshop) για την ενημέρωση των δημοτών στις ορθές καθημερινές πρακτικές για την ανακύκλωση, με χρήση αντιπροσωπευτικών συσκευασιών-υλικών.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.