Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Τι θα γίνει με όσα παιδιά έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Τι θα γίνει με όσα παιδιά έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Με το μήνυμα «Δεν δικαιούστε voucher λόγω υπέρβασης του ύψους των κονδυλίων» χιλιάδες γονείς που είχαν αιτηθεί την ένταξη τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 - 2017 δεν θα μπορέσουν να τα στείλουν με επιδότηση τα παιδιά τους φέτος προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη και πάνω από 300 ευρώ το μήνα για να μπορέσουν τα παιδιά τους να τα στείλουν σε παιδικούς σταθμούς και φυσικά οι μή έχοντες θα πρέπει να τα αφήσουν σπίτι επιστρατεύοντας γιαγιάδες και παππούδες στην περίπτωση φυσικά που «υπάρχουν».

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την κατάσταση ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ζήτησε «να σταματήσει η παραπληροφόρηση», όπως χαρακτηριστικά είπε, σε σχέση με το «τόσο ευαίσθητο ζήτημα» της δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, μέσω του ΕΣΠΑ.

«Η κριτική που δεχόμαστε δεν βασίζεται στην πραγματικότητα. Για πρώτη φορά φέτος είχαμε τόσο πολλούς δικαιούχους και τόσο πολλά κονδύλια από το ΕΣΠΑ και κρατικούς πόρους, και για πρώτη φορά συμμετέχουν τα παιδιά όλων των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθώς και τα άτομα με αναπηρία. Αντιλαμβανόμαστε ότι εν μέσω κρίσης είναι πάρα πολλοί οι ενδιαφερόμενοι», ανέφερε ο κ.Χαρίτσης, ενώ γνωστοποίησε ότι αναμένονται παρεμβάσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα «να βρεθεί λύση για όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους που έμειναν εκτός προγράμματος, δεδομένων των οικονομικών περιορισμών που υπάρχουν».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.