Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Αναπτύξτε τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες του μωρού, παίζοντας!

Αναπτύξτε τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες του μωρού, παίζοντας!

Cute-Newborn-Baby-Picture-Playing-With-Mother-SmilingΤα παιχνίδια με το μωρό είναι μια απολαυστική εμπειρία. Όσο περισσότερο ασχολείστε μαζί του, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε πόσα πράγματα ξέρει και αντιλαμβάνεται. Στο κείμενο που ακολουθεί σας προτείνουμε εύκολα παιχνίδια που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων του μωρού και θα του προσφέρουν νέες εμπειρίες και ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν να καταλάβει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Η τέχνη της συζήτησης:

Τα μωρά από 3 μέχρι 6 μηνών προσπαθούν να αρθρώσουν τα πρώτα τους λογάκια και στην πρώιμη αυτή τους προσπάθεια βαβίζουν, λένε δηλαδή μπα-μπα. Εάν λοιπόν θέλετε να ενθαρρύνετε το μικρό σας να επικοινωνεί μαζί σας με πιο πολλά βαβίσματα ούτως ώστε να καταφέρει να μιλήσει γρηγορότερα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τους κανόνες του παρακάτω παιχνιδιού:

* Προσέξτε τον ρυθμό με τον οποίο βαβίζει το μωρό σας και θα ανακαλύψετε ότι βαβίζει για λίγο και μετά σταματάει. Σταματάει γιατί περιμένει να του απαντήσετε.

* Απαντήστε αντιγράφοντας το βάβισμά του ή λέγοντας λίγες λέξεις. Στη συνέχεια, σταματήστε.

*Περιμένετε το μωρό σας ν΄αρχίσει πάλι να βαβίζει.

*Mε τον τρόπο αυτό, το μωρό σας δισάσκεται την τέχνη της συζήτησης.

*Δοκιμάστε το! Θα μείνετε έκπληκτοι.

photodune-316461-mother-playing-with-baby-in-cot-mΠοντικάκι, Ποντικάκι

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που μπορείτε να μοιραστείτε με το μωράκι σας είναι το "Ποντικάκι, ποντικάκι" που θα απασχολήσει το μικρούλι σας όσο εσείς του αλλάζετε πάνα. Μην ξεχνάτε ότι τα μωρά 3 έως 6 μηνών λατρεύουν τα παιχνίδια και αποτελούν πρώτης τάξεως ερεθίσματα για αυτά.

*Ξεκινήστε "περπατώντας" τα δάχτυλα σας στο πόδι του μικρού σας, ενώ λέτε "ποντικάκι, ποντικάκι, ποντικάκι". Μόλις φτάσετε στην κοιλίτσα του, σταματήστε και μετά επαναλάβετε τα ίδια λόγια πολύ γρήγορα.

*Παίξτε πάλι το παιχνίδι, αλλά τώρα ξεκινήστε από το μπράτσο του μωρού σας και "περπατήστε" τα δάχτυλα σας προς το κεφαλάκι του. Σταματήστε απότομα και κατόπι επαναλάβετε τα λόγια πολύ γρήγορα.

*Σε λίγο το μωρό σας θα μάθει πώς, όταν σταματάτε, θα ακούσει τα λόγια πολύ γρήγορα.

*Το παιχνίδι αυτό βοηθάει τα μωρά να μάθουν να συγκεντρώνουν την προσοχή τους σε ό,τι συμβαίνει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.