Ανάστατοι οι γονείς με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων – Τι καταγγέλει η ΟΙΕΛΕ – Το ξέσπασμα μιας μητέρας

Αναστάτωση και προβληματισμό έχει δημιουργήσει στους γονείς η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι πρέπει να καταβληθούν κανονικά τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Πολλοί γονείς αναγνώστες του Infokids.gr έχουν εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια τους για την εν λόγω πρόθεση να κληθούν να πληρώσουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων καθώς σε πολλές περιπτώσεις όπως επισημαίνουν υπάρχουν σχολεία που δεν παρέχουν μέχρι στιγμής μαθήματα εξ αποστάσεως ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί είτε αρκούνται σε κάποιες φωτοτυπίες είτε απέχουν από οποιασδήποτε μορφής εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Επίσης, υπάρχει και μια κατηγορία γονέων που ναι μεν έχει εξοφλήσει το σύνολο των διδάκτρων της χρονιάς όμως το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών τους δεν καλύπτει υπηρεσίες εξ αποστάσεως διδασκαλίας οπότε τα χρήματα θεωρούν ότι πήγαν “χαμένα” και τα παιδιά τους πάνε “πίσω” στα μαθήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος, μόνο σε ορισμένες δηλώσεις που όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Τι καταγγέλει η ΟΙΕΛΕ

Το εν λόγω ζήτημα αναδεικνύει και η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) που σε σχετική της ανάρτηση ενημερώνει ότι λαμβάνει καθημερινά  εκατοντάδες μηνύματα, emails και τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους γονείς που εύλογα διαμαρτύρονται τόσο κατά του Υπουργείου Παιδείας όσο και κατά συγκεκριμένων ιδιωτικών σχολείων για την παράνομη και αναίτια υπαγωγή των εκπαιδευτικών στο μηχανισμό της Εργάνης, την ώρα που αυτοί έχουν υπάρξει τυπικοί στην καταβολή των διδάκτρων (οι περισσότεροι τονίζουν ότι έχουν πληρώσει το σύνολο των διδάκτρων της χρονιάς).

Η επιστολή μιας αγανακτισμένης μητέρας

Μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολής μιας μητέρας μαθητή που καταγγέλει ότι αν και έχει εξοφλήσει γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας αλλά μόλις χθες ενημερώθηκε ότι τα εξ αποστάσεως μαθήματα σταματούν καθώς με απόφαση του σχολείου, ανεστάλη η σύμβαση των εκπαιδευτικών. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της μητέρας:

Το παιδί μου φοιτά σε μεγάλο και γνωστό ιδιωτικό σχολείο της ΑθήναςΑρκετά σύντομα ( από το κλείσιμο των σχολείων ) ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα και μάλιστα με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη όμως 1/4/2020 διαπίστωσα ότι τα μαθήματα σταμάτησαν λόγω απεργίας των καθηγητών. Με λύπη πληροφορήθηκα ότι το σχολείο προχώρησε σε αναστολή σύμβασης των εκπαιδευτικών. Μου είναι αδύνατον να κατανοήσω γιατί συνέβη αυτό μιας και τα δίδακτρα έχουν ήδη καταβληθεί και μάλιστα έχει πληρωθεί εγγραφή και προκαταβολή για την επόμενη σχολική χρονιά. (…)Έχουμε πληρώσει τα δίδακτρα με σκοπό να πληρωθούν οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστευόμαστε την μόρφωση και την αγωγή των παιδιών μας πράγμα που το πράττουν στον ύψιστο βαθμό. Θέλω να καταγγείλω την αχαρακτήριστη αυτή πράξη και τάσσομαι ενάντια σε αυτή την κατάφορη αδικία.

Θα υπάρξει, άραγε, απάντηση στην αγωνία και την οργή των γονέων για την εκμετάλλευση της δικής τους καλής πίστης απέναντι στα σχολεία, αλλά και για την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση που κάποιοι έμποροι της γνώσης επιβάλλουν στο χώρο της εκπαίδευσης;

Μπορείτε να δείτε την καταγγελία πατώντας και εδώ