Ανάστατοι στο 1ο Δημ. Σχ. Κισσάμου: Μαθητής και εκπαιδευτικός θετικοί – Τα αποτελέσματα άργησαν και πήγαιναν κανονικά στο σχολείο

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου της Κρήτης με τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα και έδειξαν ότι θετικοί στον ιό είναι ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός του σχολείου.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία προέκυψαν από το γεγονός ότι  την προηγούμενη Τετάρτη και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στο σχολείο μόλις χθες, δηλαδή 8 ημέρες αργότερα με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού καθώς τόσο ο μαθητής όσο και ο εκπαιδευτικός που βρέθηκαν θετικοί πήγαιναν κανονικά στο σχολείο σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Η ανακοίνωση του σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ (PCR για COVID 19) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την προηγούμενη Τετάρτη 4/11/2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά, εκτός από δύο δείγματα, που ανήκουν σε μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Ενεργήσαμε άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, θέτοντας σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες-μέχρι και 26/11/2020- τα τμήματα Στ1, Ε και το ολοήμερο, του σχολείου μας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κισάμου θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου σήμερα το απόγευμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των άμεσων επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία τους, ενώ για τα δύο τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τα αδέλφια μαθητών-μαθητριών, που φοιτούν στα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν την κανονική φοίτησή τους στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου μας.

Στις ώρες αυτές απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να μην δίνουμε βάση και να μην αναπαράγουμε άθελά μας ψευδείς ειδήσεις που ενδεχομένως διαδίδονται και να εφαρμόζουμε με απόλυτη προσήλωση όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές και για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας