Αναστάτωση στην Κύπρο – Συμμορία Ρουμάνων προσπάθησε να απαγάγει παιδιά Βρετανών τουριστών

cropΜια είδηση έχει προκαλέσει απίστευτη αναστάτωση και ανησυχία στο νησί της Κύπρου καθώς όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Evening Telegraph» οικογένεια από την περιοχή Dundee, που διέμενε στο ξενοδοχείο «Anastasia Beach Complex» στον Πρωταρά, κατήγγειλε ότι ένας άνδρας από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να απαγάγει μικρά παιδιά τα οποία κατέλυσαν μαζί με τις οικογένειες τους στο ξενοδοχείο για το γάμο γνωστού τους ζευγαριού.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία δεν υφίσταται ζήτημα απαγωγής οποιουδήποτε παιδιού οικογένειας Βρετανώ, αναφέρει το Newsit.com.cy. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος, «χθες έγινε ένα παράπονο, κάποιος ισχυρισμός από ενοίκους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ότι πιθανόν κάποιος προτίθετο να απαγάγει παιδιά. Η Αστυνομία προέβη στις απαραίτητες εξετάσεις για διερεύνηση του ισχυρισμού, λήφθηκαν καταθέσεις και από τις έρευνες δεν προέκυψε απολύτως τίποτε».

Έρευνες διεξήχθησαν και στο σπίτι ενός 19χρονου Βούλγαρου και στην κάμερα με την οποία υποτίθεται πως είχε βιντεοσκοπήσει κάποια από τα παιδάκια των Σκωτσέζων τουριστών, ωστόσο δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του, καθώς στην κάμερα εμφανίζονται κάποιοι ενήλικοι να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Το τοπίο σε κάθε περίπτωση παραμένει θολό γύρω από το περιστατικό, καθώς τα βρετανικά έντυπα παραθέτουν συγκεκριμένα ονόματα μαρτύρων.

Τι ανακοίνωσε ο Βρετανικός Τύπος

Απίστευτες σκηνές βίωσαν τα παιδάκια και οι οικογένειές τους από την Σκωτία που ήρθαν για τουρισμό βρέθηκαν για λίγες ημέρες προκειμένου να παραστούν σε ένα γάμο φιλικού τους ζευγαριού. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που τα παιδάκια τους μπήκαν στο στόχαστρο αδίστακτων απαγωγέων σε ξενοδοχειακή μονάδα έξω από τον Πρωταρά.

Ήδη το ταξιδιωτικό γραφείο «Thomas Cook» έχει μεταφέρει τουλάχιστον 60 οικογένειες από το χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό που έχει ενσπείρει τον πανικό στους τουρίστες είναι το γεγονός ότι επί μια ολόκληρη εβδομάδα μέλη της συμμορίας με κάμερα κατέγραφαν τα παιδάκια και έκαναν και μπάνιο στην πισίνα μαζί τους, ενώ κάποιοι άλλοι όπως προαναφέραμε περιφερόντουσαν παριστάνοντας τα γκαρσόνια.

Τίποτα δεν προμήνυε τα όσα τραγικά συνέβησαν μέσα και γύρω από ξενοδοχειακή μονάδα της Κύπρου. Μάρτυρας που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό αναφέρει ότι κάποιοι από τους δράστες περιφερόνταν μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου μεταμφιεσμένοι ως προσωπικό του ξενοδοχείου φορώντας τα ρούχα που φορούν τα γκαρσόνια της ξενοδοχειακής μονάδας. Αυτοί προφανώς «αναγνώριζαν» τους «στόχους» της συμμορίας από την Ρουμανία. Ο μάρτυρας ανέφερε μάλιστα ότι γνώριζε τον άνθρωπο αυτό και ότι εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με κανονικό άνθρωπο.

Ενώ κάποια στιγμή στο ξενοδοχείο επικρατούσε κοσμοσυρροή, η συμμορία με την συμβολή μάλιστα και μιας γυναίκας, κατάφερε να πλησιάσει κάποια από τα παιδάκια του γκρουπ των Σκωτσέζων. Έτσι τουλάχιστον 3 παιδάκια οδηγήθηκαν προς ένα φορτηγάκι όπου βρισκόντουσαν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, με την γυναίκα να φυλάει τσίλιες, ενώ την ίδια στιγμή ένα άλλο μέλος της συμμορίας προσπαθούσε με την βία να ωθήσει ένα από τα παιδάκια μέσα στο βαν.

Εκείνη την κρίσιμη όμως στιγμή που τα δευτερόλεπτα μετράνε όσο μια αιωνιότητα καθοριστική ήταν η συμβολή μιας γυναίκας του γκρουπ η οποία και πλησίασε τον άνδρα με τα δύο παιδάκια που πήγαιναν προς το βαν, ρωτώντας τον τι πάει να κάνει.

Ευτυχώς εκείνη την στιγμή ένας Ιρλανδός τουρίστας που πέρναγε από το σημείο επιτέθηκε στον δράση ακινητοποιώντας τον. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό ενώ έχουν συλληφθεί τρια άτομα καταγόμενα από την Ρουμανία, πιθανότατα Ρομά. Οι τρεις αυτοί παραλίγο μάλιστα να λυντσαριστούν από εξαγριωμένους γονείς στο λόμπι του ξενοδοχείου λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ. Και χθες και σήμερα η παρουσία της αστυνομίας είναι εντονότατη στην περιοχή και μέσα στο ξενοδοχείο.