Ανατροπή στην υπόθεση αρπαγής της 8χρονης Αντωνίας – Τι ισχυρίζεται η γιαγιά του παιδιού

Σε θρίλερ γεμάτο ανατροπές εξελίσσεται η υπόθεση αρπαγής (;)  της 8χρονης Αντωνίας από το Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου. Χθες  αποκαλύφθηκε ότι η μικρή έδωσε σημεία ζωής και χαίρει άκρας υγείας καθώς η διευθύντρια του σχολείου της κατάφερε να την εντοπίσει και να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο. Η Αντωνία που αναζητούνταν εδώ και αρκετές ημέρες από τη μητέρα του πατέρα της, καθώς εκείνη έχει την επιμέλεια του παιδιού, έμενε το τελευταίο καιρό στο Ρουσσοσπίτι με την άλλη του γιαγιά. Η γιαγιάς από την πλευρά της μητέρας της την είχε πάρει προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών μαζί . Αν και έπρεπε μετά από κάποιο χρονικό όριο να το επιστρέψει στην άλλη γιαγιά που έχει την επιμέλεια της, αφού αυτή είχε αφαιρεθεί από την μητέρα της, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το παιδί βρέθηκε σύμφωνα με τις Αρχές στο σπίτι της άλλης του γιαγιάς στο Ρέθυμνο και μητέρας της μητέρας του, η οποία καθώς φέρεται να είναι τοξικομανής και γι αυτό τον λόγο, το δικαστήριο αποφάσισε να μην βρίσκεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον το παιδί.

Η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του το έγραψε στο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι και αρνήθηκε με κάθε τρόπο να στείλει το παιδί στην άλλη του γιαγιά. Η μητέρα του πατέρα της Αντωνίας που έχει κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού στα δικαστήρια, προσπάθησε να πείσει τη συμπεθέρα της να κάνει αυτό που προβλέπει ο νόμος. Μάταια όμως, καθώς η συμπεθέρα της εξαφανίστηκε από προσώπου γης μαζί με το κοριτσάκι.

Με χθεσινή της ανάρτηση η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας που, με μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook, έδωσε τη δική της διάσταση για το θέμα και αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που προχώρησε στην “παρακράτηση” της 8χρονης. Σύμφωνα με τα λεγομένα της ότι το παιδί της ζήτησε να μην την αφήσει να πάει στους γονείς του πατέρα της καθώς όπως ισχυρίζεται το παιδί εκεί κακοποιείται.

Η ανάρτηση της γιαγιάς έχει ως εξής:

antonia2

antonia3

Πάντως, θέση στην υπόθεση παίρνει και η νονά της μικρής, Ευχαριστία Κουτεντάκη η οποία σε ανακοίνωσή της στο facebook αναφέρει τα εξής:

Εν όψει της κοινοποίησης για την εξαφάνιση της 8χρονης Αντωνίας Α. και προς αποκατάσταση της Αλήθειας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Η μικρή Αντωνία δεν εξαφανίστηκε ΠΟΤΕ!!!!!! Την επιμέλεια της την είχε η γιαγιά της στο Ρέθυμνο και η μικρή συνεχίζει να είναι μαζί της μέχρι και τώρα και μαζί με την μητέρα της. Η γιαγιά αρνήθηκε να δώσει τη μικρή στην άλλη της γιαγιά και στον πατέρα της γιατί το παιδί εκεί κακοποιείται και το ίδιο δεν θέλει να βρεθεί σ αυτό το περιβάλλον….Υπάρχουν όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλες τις αρμόδιες αρχές (εισαγγελέα ,ασφάλεια κτλ) Όσοι ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια του παιδιού σας γνωστοποιώ πως πουθενά αλλού δεν μπορεί να είναι ασφαλέστερο και ευτυχισμένο εκτός από κει που βρίσκεται ΤΩΡΑ, με τη γιαγιά του και τη μαμά του…
Όλα όσα αναφέρω δεν είναι η γνώμη μου ,προκύπτουν από στοιχεία καθώς και μαρτυρίες του ίδιου του παιδιού που δείχνουν την κακοποίηση από τον πατέρα του και τη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα…Αξίζει δε να αναφερθεί πως δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να μιλήσουν με το παιδί και να δουν ότι είναι καλά, αλλά το ψάχνουν κατά τα άλλα.
Όλα αυτά τα στοιχεία θα δοθούν στη δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε και ελπίζουμε πως αμερόληπτα θα πράξει για το όφελος του παιδιού και την ασφάλεια του.
Κουτεντάκη Ευχαριστία
Η νονά της Αντωνίας

Ο πόλεμος για την επιμέλεια στα δικαστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-kriti.gr οι δύο γιαγιάδες διεκδίκησαν στα δικαστήρια την επιμέλεια του παιδιού. Την πρώτη δίκη την είχε κερδίσει η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του. Η υπόθεση όμως πήγε και σε δεύτερο βαθμό όπου τελικά οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ζήσει με τη μητέρα του πατέρα της. Η άλλη γιαγιά όμως δεν δέχτηκε ποτέ αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να πάρει το παιδί και να εξαφανιστεί για 12 ολόκληρες ημέρες.