Ανατροπή στην υπόθεση της μικρής Άννυ: Είχε πάρει ναρκωτικά πριν πεθάνει; Ισχύουν τα σενάρια για εμπορία οργάνων;

Για ακόμη μια ημέρα συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυ μέσα στο σπίτι της επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, από τον ίδιο της τον πατέρα και ένα φίλο του, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Μετά την σοκαριστική κατάθεση του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κ. Νίκου Καρακούκη που την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο για τεμαχισμό του μικρού κοριτσιού ακόμα και όταν αυτό ήταν εν ζωή. Ο ειδικός επιστήμονας προέβη σε αυτό το συμπέρασμα από το γεγονός ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν διάσπαρτες κηλίδες αίματος  του παιδιού οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος.

Σήμερα όμως ο ιατροδικαστής κ. Δημήτρης Γαλεντέρης έκανε την ανατροπή όταν στην κατάθεσή του εξέφρασε μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για το τι πραγματικά συνέβη στο άτυχο παιδί και του κόστισε το θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, ο κ. Γαλεντέρης εκτιμά ότι το παιδίι πέθανε από παθολογικά αίτια, ενδεχομένως να πήρε και ναρκωτικά και πως δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε.

Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ενώ, επιπλέον υποστήριξε πως βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, όχι πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν .

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά…δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο…»είπε η εισαγγελέας της έδρας αντιδρώντας στις ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος – σφαγείου επί της Μιχαήλ Βόδα, ήταν σε ύψος κάτω του ενός μέτρου. «Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου» συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή….

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ό,τι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα βρέθηκε εμετός.

Ισχύουν τα σενάρια για εμπόριο οργάνων;

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων» είπε ο μάρτυρας.

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ae-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%cf%85-2-1

Πώς έγινε έρευνα στο διαμέρισμα

Στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη σήμερα η κ. Αλεξάνδρα Λόλη, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για να συλλέξει στοιχεία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Πρόεδρος: Η επιλογή των σημείων από το διαμέρισμα πως έγινε;
Μάρτυρας: Το διαμέρισμα ψάχθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή πρώτα με γυμνό οφθαλμό…Υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε πλακάκια δαπέδου, κ.ά.
Πρόεδρος: Σε τοίχο δια γυμνού οφθαλμού είδατε κάτι;
Μάρτυρας: Νομίζω πως όχι.
Η κ. Λόλη ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της ότι στην τρίτη φάση της έρευνας εντοπίστηκε»μη ορατό λανθάνων αίμα» Οι πιο πολλές κηλίδες ήταν σε ραφιέρες που βρίσκονταν αντικριστά μέσα στο διαμέρισμα, είπε η ίδια.

Πρόεδρος: Αν είχε καθαριστεί ένας τοίχος με χλωρίνη, τι ποσοστό επιτυχίας θα είχατε να εντοπίσετε υλικό;
Μάρτυρας: Το μέσο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να αποκαλύψει πολύ μικρές κηλίδες αίματος…Υπήρχαν σημεία που φαίνονταν καθαρισμός και σημεία που δεν υπήρχε καθαρισμός. Αν γίνει προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Εξαρτάται πόσο επιμελής είναι αυτός που καθαρίζει, πάντα όμως κάτι μένει.
Πρόεδρος: Θυμάστε ποια σημεία φαίνονταν να έχουν καθαριστεί;
Μάρτυρας: Η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη, στο χολ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού. Δεν μπορώ να πω, ωστόσο, με βεβαιότητα ποια σημεία έχουν καθαριστεί.

Η κ. Λόλη ανέφερε στην κατάθεσή της πως οι κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν σε ύψος άνω του ενός μέτρου στον τοίχο του διαμερίσματος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας, τόνισε ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δουλειάς να εκτιμήσει αν ο τεμαχισμός του κοριτσιού έγινε εν ζωή.