Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές 20 κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας

Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές 20 κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας

paidiki_xara_803009002Εργασίες αναβάθμισης των συνθηκών ασφάλειας και λειτουργικότητας των παιδικών χαρών σε 20 Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης και Ιτάμου ξεκινούν τις επόμενες ημέρες για το Δήμο Καρδίτσας. Πιο συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών στις Δ.Ε. Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης, Ιτάμου» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader, (η πόλη της Καρδίτσας και η Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου δεν είναι περιοχές παρέμβασης Leader) στο οποίο εντάχθηκε με προϋπολογισμό 368.000 ευρώ , έπειτα από σχετική πρόταση που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με βάση μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πιο αναλυτικά, στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση εξ ολοκλήρου των υφιστάμενων παιδικών χαρών και αφορά πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων οργάνων, κοινόχρηστου εξοπλισμού, αλλά και στην διαμόρφωση εν γένει του χώρου με εξομάλυνση του εδάφους, φύτευση δέντρων, κατασκευή περιφράξεων-όπου χρειάζεται-, εγκατάσταση ύδρευσης και φωτισμού, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και να μπορούν να πιστοποιηθούν προκειμένου να λειτουργήσουν. Όλες οι παιδικές χαρές θα είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση, ενός τουλάχιστον οργάνου κατάλληλου για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα.

Προβλέπεται, επίσης, να γίνει ηλεκτροφωτισμός του χώρου των παιδικών χαρών, σε όσες δεν υπάρχει υφιστάμενος φωτισμός και συγκεκριμένα στις παιδικές χαρές Αγίου Γεωργίου, Καρδιτσομαγούλας, Καστανιάς, Κρύας Βρύσης, Ξυνονερίου, Παλαιοκκλησίου και Ραχούλας. O συμβατικός φωτισμός θα ενισχυθεί με ηλιακά φωτιστικά, ώστε να δοθεί μια περιβαλλοντική διάσταση και να ευαισθητοποιηθούν οι χρήστες των χώρων σχετικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας. Τέλος, στους χώρους των παιδικών χαρών προβλέπεται δίκτυο υποδομής για την ύδρευση και αποχέτευση στις βρύσες. Το έργο, σύμφωνα με το Δήμο Καρδίτσας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.