Αναζητείται ειδικό σπίτι για την φιλοξενία της 19χρονης Ασπασίας – Μπορείτε να βοηθήσετε;

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη, μοιάζει απίστευτη. Η 18χρονη δέχεται δολοφονική επίθεση πριν από 2 χρόνια από τον ίδιο της τον πατέρα. Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Ο πατέρας θέλησε με αυτό τον φρικτό τρόπο να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα της νεαρής Ασπασίας, Σπυριδούλα. Μετά την αποτρόπαια πράξη του, αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που το έκανε. Η Ασπασία έδωσε την δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Σήμερα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα, έχοντας στο πλευρό της τον φύλακα άγγελό της, την μητέρα της.Η μητέρα της 19χρονης, Σπυριδούλα Φατούρου, αποφάσισε ότι είναι καλύτερο για τη μοναχοκόρη της να φύγει πια από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» της Λάρισας, προκειμένου το κορίτσι να νιώσει τη θαλπωρή και την ασφάλεια ενός σπιτικού, όπου θα έρχονται συνέχεια συγγενείς και φίλοι του.

aspasia-614x1024

«Είναι όμορφη ως σκέψη για να νιώσει καλύτερα η κόρη μου, αλλά στην υλοποίηση παρουσιάζονται τρομερές δυσκολίες» λέει στην «Espresso» η κυρία Φατούρου και προσθέτει: «Η Ασπασία έχει κουραστεί πολύ και πρέπει να μεταφερθεί πια σε ένα σπίτι που, όμως, να πληροί τις προϋποθέσεις για να ζήσει εκεί. Αυτό σημαίνει να έχει μεγάλο ασανσέρ, άνετους χώρους, μπάνιο που να χωράει το μεγάλο καροτσάκι». Οπως εξηγεί η ίδια, το ιδανικότερο θα ήταν ένα σπίτι στο Αργος ή στο Ναύπλιο, «αλλά τα ενοίκια είναι τεράστια και δεν μπορώ να αντεπεξέλθω».

Σύμφωνα με την μητέρα της Ασπασίας, «δεν είναι μόνο το ενοίκιο αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα που θα προκύψουν, όπως μια νοσοκόμα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, οι γιατροί που θα την παρακολουθούν, οι αγορές των αναλώσιμων (σύριγγες για να τρώει από το γαστροστόμιο, πάνες, υποσέντονα κ.λπ.), ενώ θα πρέπει να συνεχιστούν οι φυσικοθεραπείες, οι λογοθεραπείες και οι εργοθεραπείες της». Συγκεκριμένα λέει: «Θα μπορούσα να της κάνω μια φυσικοθεραπεία και να ξεμπερδεύω, αλλά θέλω το καλύτερο για το παιδί μου και η αποκατάστασή της θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς. Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά, αλλά δεν έχω άλλες επιλογές».