Αρχική Infokids Υγεία Ανεπαρκής και προσωρινή η λύση για την Παιδιατρική Kλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, λένε οι γονείς

Ανεπαρκής και προσωρινή η λύση για την Παιδιατρική Kλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, λένε οι γονείς

kid-in-a-hospital-bed-art-91eae0c44f55de2dΣε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Αγίου Νικολάου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Παιδιατρική Κλινική του εκεί Νοσοκομείου αναφέρεται:

"Ιδιαίτερα προβληματισμένοι παραμένουν οι γονείς και κηδεμόνες, τόσο για την γενικότερη κατάσταση στη Δημόσια Υγεία, όσο και στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, για την οποία η λύση που δόθηκε είναι και ανεπαρκής και προσωρινή.

Την γενική εικόνα συμπληρώνει, η ενημέρωση ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων θα μειωθούν εκ νέου, με αποτέλεσμα οι πιεστικές ανάγκες με τα 30.000 κενά προσωπικού (25.000 νοσηλευτικό προσωπικό & 5.000 ιατρικό προσωπικό) να παγώνουν επ' αόριστον. Οι 4.500 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από την πολιτεία δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες στον τόσο ζωτικό τομέα της υγείας. Εν' τούτοις ελπίζουμε να υλοποιηθούν άμεσα ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Στην ειδική εικόνα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, λείπουν 10 γιατροί και κατ΄ ελάχιστο 25-30 νοσηλευτές/διοικητικοί/τεχνικοί, για να αποφύγουμε νέες συγχωνεύσεις κλινικών, εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων και «κουτσή» παροχή υγείας στο ΓΝΑΝ . Ειδικότερα για την Παιδιατρική κλινική όπου λείπουν 3 παιδίατροι, η λύση που δόθηκε με τον γιατρό από την Ικαρία, θα ανακουφίσει την κατάσταση μόνο για 6 μήνες αφού η απόσπασή του έγινε για το Ηράκλειο. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να βγαίνουν για 6 μήνες οι εφημερίες, αλλά η Παιδιατρική να δουλεύει σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, με σωστές βάρδιες, ρεπό, εφημερίες ώστε να διασφαλιστεί και η ποιοτική δουλειά στην παροχή υγείας των παιδιών μας. Έτσι εμείς θα συνεχίσουμε στο πλευρό των εργαζομένων για την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 2 μονίμων παιδιάτρων.

Δηλώνουμε παρόντες σαν Ένωση Γονέων, σε όποια προσπάθεια ή αγώνα γίνει για την αναβάθμιση της Υγείας στο Δήμο Αγίου Νικολάου, στο Νομό μας, στην πατρίδα μας. Ειδικότερα όμως για την Παιδιατρική θα μπούμε εμείς μπροστά, αν σύντομα δεν δοθούν λύσεις στη κατεύθυνση που περιγράφουμε".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.