Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Άνεργη, διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών καλύπτεται από το νέο νόμο για τους ανασφάλιστους;

Άνεργη, διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών καλύπτεται από το νέο νόμο για τους ανασφάλιστους;

Αγαπημένη μου φίλη χωρίζει μετά από πολλά χρόνια γάμου έχοντας δύο παιδιά. Έως τώρα ήταν ασφαλισμένη ως προστατευόμενο μέλος στο βιβλιάριο του πρώην συζύγου. Το διαζύγιο θα βγει πολύ σύντομα και το θέμα είναι ότι είναι άνεργη (δεν έχει εργαστεί ποτέ), δεν έχει κάποια έσοδα και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Πού μπορεί να απευθυνθεί (σε ποιο τμήμα του Ι.Κ.Α. ή σε ποια υπηρεσία π.χ. Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας); Καλύπτεται από το νέο νόμο για τους ανασφάλιστους; («...τo υπουργείο Υγείας, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπογράφηκε η σχετική ΚΥΑ σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα) που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους...»). Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Ασφαλώς καλύπτεται από τις διατάξεις των ανασφάλιστων, θα μπορούσε όμως να απευθυνθεί και στην Υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
http://www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.