Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Ανήλικη έκλεψε από κατάστημα και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω...»

«Ανήλικη έκλεψε από κατάστημα και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω...»

Ανήλικο κορίτσι έκλεψε από κατάστημα και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω. Κρατήθηκε για δύο ώρες και στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό μέγαρο, όπου αποφασίστηκε ότι θα γίνει πλημμελειοδικείο τον Σεπτέμβρη. Η ανήλικη τον Σεπτέμβρη θα είναι 18 ετών. Τι μπορεί να ακολουθήσει και ποιο μπορεί να είναι το ύψος του προστίμου;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Η ανήλικη κατηγορείται για κλοπή και επειδή είναι ανήλικη δεν οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στο Δικαστήριο, αλλά ο Εισαγγελέας ανηλίκων την παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, έτσι θα δικαστεί κανονικά το Σεπτέμβριο, που προσδιορίστηκε το δικαστήριό της. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι όμως βέβαιο ότι εφόσον δεν έχει διαπράξει άλλα αδικήματα, έχει δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο, η όποια ποινή της επιβληθεί θα είναι με αναστολή, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν εκτελείται η ποινή και αφήνεται ελεύθερη.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
http://www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.