- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ανιματέρ για παιδικό πάρτι: 5 ομάδες που υπόσχονται να κορυφώσουν το κέφι!

Ο καιρός κρυώνει, τα πάρτι στους υπαίθριους χώρους είναι πλέον απαγορευτικά και οι γονείς… πελαγώνουμε! Θέλουμε οργανώσουμε για το παιδί μας ένα τέλειο πάρτι, με τους φίλους του στο πλευρό του, αλλά η ιδέα 10-15 παιδιών που τρέχουν ανεξέλεγκτα μέσα στο σπίτι δεν μας ενθουσιάζει… Τη λύση στο να απασχοληθούν τα παιδιά ψυχαγωγικά, δημιουργικά και -γιατί όχι;- εκπαιδευτικά, δίνουν οι παρακάτω ομάδες, οι οποίες υπόσχονται να χαρίσουν στο παιδί το πάρτι των ονείρων του, με πλούσια παιχνίδια, χορό, μπαλονοκατασκευές, face painting και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Δείτε πού μπορείτε να απευθυνθείτε:

Πολύχρωμη Σπείρα

Η Πολύχρωμη Σπείρα αποτελεί εγγυημένη πρόταση στην ψυχαγωγία των παιδιών, χάρη στην τεράστια εμπειρία της ομάδας και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει να συμβάλλει σε ένα παιδικό πάρτι με παιχνίδια και πάσης φύσεως αντικείμενα και αξεσουάρ. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ευέλικτη και μπορεί αφενός να σχεδιάσει το concept του πάρτι όπως ακριβώς το έχετε φανταστεί, αλλά και να το προσαρμόσει στις ιδιαιτερότητες του χώρου ή των παιδιών (π.χ. θα ετοιμάσει παιχνίδια που να απευθύνονται ιδανικά ακόμα και σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών).

Με την Πολύχρωμη Σπείρα μπορείτε να οργανώσετε πάρτι ακόμα και για παιδιά πολύ  μικρών ηλικιών, αλλά και ένα party σε όποια θεματική επιθυμεί το παιδί, π.χ. Star Wars, Avengers, Πειρατές, Πριγκίπισσες και Ιππότες, Celebrity Game Night κ.α. Το δε κόστος, ενδεικτικά, ανέρχεται στα 65 ευρώ για μία ώρα προγράμματος που θα απευθύνεται σε 15 περίπου παιδιά και μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του πάρτι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ [1]  και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook [2].

Paidika Party.gr

Πρόκειται για μία δραστηριότητας της πολύ έμπειρης ομάδας Θέατρο ΡΕΤΡΟ, η οποία στόχο έχει την ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας. Η ομάδα, λοιπόν, που αποτελείται από άτομα με αναγνωρισμένες σπουδές και εξειδίκευση στο παιδί και το θέατρο, έρχεται στον χώρο σας, αφού πρώτα έχει σχεδιάσει μαζί σας το πάρτι του παιδιού σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, yoga γέλιου, face painting, zumba, μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, ταχυδακτυλουργία και μπαλονοκατασκευές. Όλα αυτά, μάλιστα, μπορούν να γίνουν και στα αγγλικά.

Η διάρκεια του πάρτι είναι από 1 έως 2 ώρες. Το κόστος της πρώτης ώρες είναι 60 ευρώ + Φ.Π.Α. και άλλα 15 ευρώ στοιχίζει κάθε επιπλέον 30λεπτο. Τις δραστηριότητες αναλαμβάνει μία ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός, η οποία μπορεί να απασχολήσει έως 15 παιδιά, ηλικίας από 3 έως 12 ετών, και να προσαρμόσει τις δραστηριότητες του πάρτι στην ηλικία τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ [3] και στην σελίδα της ομάδας στο Facebook [4].

Παιχνιδοσυνταγές

Η συνταγή της ψυχαγωγίας στο παιδικό πάρτι είναι το παιχνίδι, το οργανωμένο, εκπαιδευτικό παιδί που να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους και να σέβεται την διαφορετικότητά τους. Οι Παιχνιδοσυνταγές έχουν ακριβώς αυτή τη… συνταγή, αφού υπόσχονται ένα αξέχαστο 3ωρο πάρτι, γεμάτο παιχνίδι και διασκέδαση. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 θέματα πάρτι, όπως πειρατικό ταξίδι, ινδιάνικο χωριό, πριγκίπισσες και ιππότες, σούπερ ήρωες (φωτο), ή να σχεδιάσουν μαζί με την ομάδα την δική τους θεματική ιδέα. Στόχος είναι τα παιδιά να συμμετέχουν στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες με χαρά, να γίνουν μια ομάδα, να εκφραστούν και πάνω από όλα να διασκεδάσουν.

Όλα τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα από εκπαιδευτές και εφαρμόζονται από παιδαγωγούς ή καλλιτέχνες, ενώ απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών. Για τα μικρότερα παιδιά απαιτείται συμμετοχή γονέα. Η διάρκεια της ψυχαγωγίας είναι 3 ώρες, κατά τις οποίες θα μεσολαβήσει και διάλειμμα για φαγητό, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ [5].

Ανακατωσούρες

Οι Ανακατωσούρες έρχονται στον χώρο σας και υπόσχονται να ξεσηκώσουν μικρά και μεγάλα παιδιά με το κέφι και την δημιουργική τους διάθεση. Διαθέτουν μία τεράστια γκάμα «ρεπερτορίου» αλλά και στολών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σας ανάγκη: Μπαλονοκατασκευές, face painting, κυνήγι θησαυρού είναι κάποιες μόνο από τις κλασικές δυνατότητες, ενώ πέρα από αυτή η ομάδα διαθέτει και φουσκωτά παιχνίδια προς ενοικίαση!

Το κόστος της ψυχαγωγίας των παιδιών ξεκινά από 39 ευρώ + Φ.Π.Α. για μία ώρα, με τη συμμετοχή ενός καλλιτέχνη που θα καλέσει τα παιδιά να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότερες και μουσικοχορευτικά, με σκοπό τα παιδιά να εκτονωθούν δημιουργικά και να ξεφαντώσουν με την ψυχή τους!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ [6].

«Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»

Μια διαφορετική πρόταση, η οποία δίνει μεγάλη βάση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει ένα παιδικό πάρτι, έρχεται από τις συγγραφείς παιδικών βιβλίων Μάρω Παππά και Βασιλική Μουργελά. Οι δυο τους έρχονται στον χώρο σας για δραματοποίηση όποιου από τα 6 παραμύθια που έχουν γράψει επιλέξετε, με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά του πάρτι είναι ηλικίας από 4 έως 7 ετών. Τα βιβλία τους μιλούν για θέματα όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα, οπότε οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αυτό που να περνά ένα σημαντικό για εκείνους μήνυμα. Στη φαρέτρα τους, οι Βασιλική και η Μάρω, ανάλογα με τις ανάγκες του παραμυθιού, θα έχουν κούκλες ή θα φορούν σχετικές στολές και σε κάθε περίπτωση θα έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα εργαλεία, για να ακολουθήσουν, μετά την αφήγηση, διαδραστικά παιχνίδια.

Η διάρκεια της ψυχαγωγικής αυτής πρότασης είναι μία ώρα και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των προσκεκλημένων παιδιών. Όσο για το κόστος, αυτό προκύπτει έπειτα από συνεννόηση. Πάντως στον μικρό εορτάζονται δίνεται δώρο το βιβλίο της αφήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε μέσα από την σελίδα της ομάδας στο Facebook [7].