Αρχική InfoTeens Νέα Ανησυχία μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» ήρθε στην Ελλάδα - Χάθηκαν δυο παιδιά στην Αττική

Ανησυχία μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» ήρθε στην Ελλάδα - Χάθηκαν δυο παιδιά στην Αττική

larger-13-TEENS-13to14-PC1Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ μετά τις εξαφανίσεις δύο παιδιών στην Αττική που με τη συνδρομή του Cyber Alert. Και αυτό λόγω του επικίνδυνου παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, χάθηκαν στην Αττική δύο ανήλικοι, ένας 17χρονος και μια 15χρονη , οι οποίοι εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Οι γονείς ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που είχαν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε τα δυο παιδιά μέσω του «Cyber Alert».

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6ης Μαΐου, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε φύγει από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίπτωση, όπου το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23 Μαΐου) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και εκείνη λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είχε φύγει από το σπίτι της από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και τακτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν τα δυο παιδιά. Η μυστηριώδης εξαφάνιση εγείρει πολλά ερωτηματικά και ανησυχία μήπως το παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες, ήρθε και στην Ελλάδα.

Πρόσφατα είχε σημάνει συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 13χρονης που εξαφανίστηκε για τρεις μέρες, η οποία επέστρεψε ευτυχώς καλά σπίτι της. Σύμφωνα με την Mirror, από αυτή την περίπτωση έγινε γνωστό το επικίνδυνο παιχνίδι. Όπως είπε η 13χρονη, σύμφωνα με το RTL, κοίταγε εικόνες στο ίντερνετ και έπεσε πάνω σε αυτό τι παιχνίδι.  Οι αρχές ωστόσο είπαν ότι η μικρή δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το που ήταν ή να δώσει ονόματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση. Η ουσία του παιχνιδιού, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η πρόκληση προς ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη, για 12, 24 ή 72 ώρες. Το «Game of 72» όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη,

Σε συνεργασία με τη Huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης:

Γονείς, προσοχή! Αυτό είναι το επικινδυνο παιχνίδι – μανία που παίζουν τα παιδιά σας στο Facebook

Το παιχνίδι των 72 ωρών έχει μπερδέψει ακόμη και την Αστυνομία ανά τον κόσμο – Καλό είναι οι γονείς να γνωρίζουν


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.