Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ανησυχώ γιατί ο 3χρονος γιος μου θέλει διαρκώς να παίζει μαζί μου. Πώς θα του μάθω να παίζει και λίγο μόνος του; ...

Ανησυχώ γιατί ο 3χρονος γιος μου θέλει διαρκώς να παίζει μαζί μου. Πώς θα του μάθω να παίζει και λίγο μόνος του; ...

th

«Ανησυχώ γιατί ο 3χρονος γιος μου θέλει διαρκώς να παίζει μαζί μου. Πώς θα του μάθω να παίζει και λίγο μόνος του; Δυστυχώς έχω πολλές δουλειές στο σπίτι και δεν μπορώ να είμαι συνέχεια δίπλα του.»

Απαντά ο παιδοψυχολόγος Ευθύμιος Γεροθόδωρος:

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα να τα προλαβαίνει όλα στην καθημερινότητά της. Προφανώς ο μικρός έχει βρει την τέλεια παρέα στη συντροφιά σας. Καμαρώστε λοιπόν αρχικά που σας προτιμά!

Επιπλέον χαρείτε που ο μικρός σας προτιμά να παίζει με παρέα και όχι μόνος του. Επειδή όμως ένα παιδάκι χρειάζεται να μάθει να παίζει και μόνο του κάποιες φορές, μπορείτε να τον βοηθήσετε με απλές μεθόδους:

Δείξτε του καταρχήν πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνος τα παιχνίδια του. Τα τουβλάκια, τις μπογιές, τα αυτοκινητάκια του.

Βοηθήστε τον να ξεκινήσει το παιχνίδι βάζοντας μπροστά του τα αντικείμενα και μετά αφήστε τον να συνεχίσει μόνος του. Πείτε του ότι εσείς έχετε μια μικρή δουλίτσα και ότι θα επιστρέψετε σε λίγο. Με αυτό τον τρόπο θα αυξάνετε όλο και περισσότερο το χρονικό διάστημα που θα απασχοληθεί μόνος.

Μέρα με την ημέρα, αυξήστε περισσότερο την ώρα που απομακρύνεστε από το πεδίο παιχνιδιού.

Αν ο μικρός γκρινιάζει, ίσως έχει βαρεθεί να παίζει καθημερινά το ίδιο παιχνίδι και επειδή τα μικρά νήπια δεν μπορούν να σκεφτούν πάντα την εναλλακτική, παρουσιάστε του εσείς μια τσάντα ή ένα κουτί με άλλο παιχνίδι, που θα του κεντρίσει εκ νέου το ενδιαφέρον.

Βεβαίως, θα πρέπει να φροντίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε, ο μικρός να έχει παρέα από άλλα παιδάκια για να μοιραστεί τη διασκέδαση του παιχνιδιού. Οργανωθείτε λοιπόν με άλλες μαμάδες για επισκέψεις στα σπίτια, ολιγόωρες, ώστε τα παιδιά να έχουν παρέα.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.