Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα σε έγκυο στην Μαλαισία

Ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα σε έγκυο στην Μαλαισία

Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζει να εξαπλώνεται ο ιός «Ζίκα» ανά την υφήλιο την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες βρέφη κινδυνεύουν να γεννηθούν με δυσμορφίες στο κρανίο και τον εγκέφαλο ή άλλες παθήσεις εξαιτίας αυτής της μόλυνσης.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα καταγράφηκε σε μια έγκυο στη Μαλαισία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας Σουμπραμάνιαμ Σαθάσιβαμ.Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα σε μια γυναίκα, η οποία προσεβλήθη από τον ιό ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό.

Η 58χρονη αυτή γυναίκα είχε επισκεφθεί την Σιγκαπούρη. Στη συνέχεια το Σάββατο, οι αρχές επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα που μεταδόθηκε εντός της χώρας. Η προσβολή μιας εγκύου από τον ιό Ζίκα θεωρείται επικίνδυνη, καθώς έχει φανεί ότι ο ιός αυτός προκαλεί μικροκεφαλία, μια συγγενή ανωμαλία από την οποία πάσχουν τα παιδιά που γεννιούνται με αφύσικα μικρό κεφάλι και εγκέφαλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.