Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Παιδικό Μουσείο (από 14/9)

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Παιδικό Μουσείο (από 14/9)

482f422bbec9808b9a3791a65175f306Τα πολιτιστικά κέντρα και οι αγαπημένοι χώροι απασχόλησης των παιδιών αποχαιρετούν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα και προετοιμάζουν τη δυναμική επιστροφή τους στο χώρο των παιδικών εκδηλώσεων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αποσκοπούν στην δημιουργική μάθηση και ψυχαγωγία των παιδιών ανανεώνονται και περιμένουν τους λιλιπούτειους φίλους τους για μια ακόμη χρονιά!

Ένας από τους χώρους που ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων είναι το Παιδικό Μουσείο. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική παιδική πρόταση ψυχαγωγίας με εκθέματα ειδικά σχεδιασμένα ώστενα  κεντρίζουν τη σκέψη, μέσα από την αλληλεπίδραση με πραγματικά αντικείμενα. Τα τρισδιάστατα εκθέματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρoνών, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Τα εκθέματα στοχεύουν στο να εξοικειωθούν τα παιδιά με το μουσειακό χώρο, την πολιτιστική και τεχνολογική κληρονομιά, να γίνει η επίσκεψη στο Μουσείο μια ευχάριστη εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και το σημαντικότερο όλων να αναπτυχθούν οι ικανότητες των παιδιών για παρατήρηση, έρευνα και κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

paidiko_mouseio_middle Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 10.00 – 15.00, το Παιδικό Μουσείο  ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα εκθέματά του.

Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2013-2014, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αφορούν:

- τις πέντε αισθήσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και
- τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για τα παιδιά σχολικής ηλικίας

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 019Στο Παιδικό Μουσείο, η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι και τα παιδιά μπορούν:

- να κάνουν μικρές, μεγάλες, πολύχρωμες φυσαλίδες και πειράματα με το νερό, στο έκθεμα «Μέσα στο νερό»

- να πειραματιστούν με υλικά και συνταγές μαγειρικής και να φτιάξουν τα δικά τους ξεχωριστά μπισκότα, στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»

- να ανακαλύψουν πώς κινείται το σώμα τους και πώς η διατροφή και η άσκηση συμβάλλουν στην ευεξία, στο έκθεμα «Πώς κινούμαι;»

- να γνωρίσουν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια της αρχαιότητας, στο έκθεμα «Παιχνίδια αρχαίων»

- να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, το έκθεμα «Σοφίτα»

- να παίξουν με τον Πυθαγόρα μαθηματικά στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!»

- να γίνουν έμποροι και πελάτες στο έκθεμα «Η Αγορά»

- να ανακαλύψουν σχήματα, μεγέθη, υλικά, να κατασκευάσουν απλά οικοδομήματα στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος, Χτίζω και δημιουργώ» και

- ότι άλλο χωράει η φαντασία τους!

Το Σεπτέμβριο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα 10:00 – 15:00.

Η είσοδος στο Μουσείο και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη.

Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14,
105 58 Πλάκα
2103312995


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.