Αρχική Νέα Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως (24/5-9/6)

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως (24/5-9/6)

photoΗ 36η Γιορτή Βιβλίου ανοίγει σήμερα τις πύλες της και πάλι στο Πεδίον του Άρεως, μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου. Η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.  Αδραξτε λοιπόν την ευκαιρία ενόψει σαββατοκύριακου και επισκεφθείτε οικογενειακώς την έκθεση βιβλίου όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να προμηθευτείτε όλες τις προσφάτες εκδόσεις βιβλίων που σας ενδιαφέρουν καθώς επίσης και να παρακολουθήσετε μια σειρά από βιβλιοπαρουσίασεις τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους βιβλιόφιλους.

Συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό, θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη». Φέτος, θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες των γυναικείων φυλακών Θήβας και του τμήματος νέων της κεντρικής φυλακής γυναικών Κορυδαλλού.

photo (1)Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011, στην 34η Γιορτή Βιβλίου, και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί, ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, το κοινό συνέχιζε να φέρνει βιβλία, αποδεικνύοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν το 2012, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί 17.968 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), στην προσπάθεια αναβάθμισης της Γιορτής, προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτορεπορτάζ σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, σεμινάρια αυτοματικής γραφής, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών.
Οι θεματικές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη και στα 50 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.