Ανοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου; To σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο τα σχολεία όλων των βαθμίδων να επαναλειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι τα σχολεία έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός με διάγγελμα

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Η θέση της υπουργού Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων

Η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείσα για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης διδασκαλία απάντησε ότι «Η λειτουργία των σχολείων παρακολουθείται από την επιτροπή των ειδικών, αναμένουμε τις εισηγήσεις και όταν ληφθούν οι αποφάσεις θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις» ενώ για αναφερόμενη στα rapid test για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απάντησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Βέβαια, σε συνέντευξή της το σαββατοκύριακο η υπουργός αναφερόμενη στο σχέδιο ανοίγματος των σχολείων είχε πει ότι «Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα Δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», λέγοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.