Αρχική Deco Ανοιξιάτικη ανανέωση στην Κουζίνα μας, τώρα!

Ανοιξιάτικη ανανέωση στην Κουζίνα μας, τώρα!

OK-ANANEOSISPITIOU2-617x411

Η άνοιξη θα έρθει όπου να 'ναι!

Καλό είναι να αρχίσουμε να γεμίζουμε το σπίτι λουλούδια και αρώματα!

Αλλά όχι μόνο... χρειάζεται κι άλλη δουλειά!

1

Πάρτε το απόφαση!

Καθώς θα μπαίνει η άνοιξη, το σπίτι χρειάζεται ανανέωση. Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα, κάνοντας μια  απογραφή όλων των σκευών, μαγειρικά σκεύη, πιάτα και ένα ξεκαθάρισμα.  Απαλλαγείτε από τα περιττά, αυτά που έχουν καταστραφεί, που δεν επισκευάζονται  ή που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

2

Βάζα και βαζάκια στη σειρά!

Κρατήστε τα μικρά είδη τροφίμων, σε δοχεία. Τακτοποιήστε όσα πρέπει να είναι κλεισμένα αεροστεγώς, και αν είναι δυνατόν βάλτε ετικέτες. Ξεκαθαρίστε αυτά που έχουν ήδη λήξει ή έχουν σκιστεί οι συσκευασίες τους.

3

Καλάθια, για μεγαλύτερα αντικείμενα!

Είναι το ένα πάνω στο άλλο και δεν βρίσκετε τίποτα; Προμηθευτείτε μικρά καλαθάκια για τα ντουλάπια σας, χωρίστε τα πράγματα της κουζίνας ανά κατηγορία και τοποθετήστε τα σε βολικό σημείο.

4

Ώρα της κηπουρικής πλησιάζει!

Είτε έχετε μια μεγάλη αυλή, ένα μικρό κήπο ή ακόμα και σε ένα παρτέρι στη βεράντα, μάθετε τους βασικούς κανόνες για να έχετε το δικό σας λαχανόκηπο. Φυτέψτε αρωματικά φυτά που θα χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική.

5

Κρεμάστε τα ψηλά!

Εκμεταλλευτείτε το ύψος της κουζίνας για να προσθέστε περισσότερα ράφια αποθήκευσης. Σε αυτή την περίπτωση να έχετε πρόχειρη μια μικρή σκάλα με 4-5 σκαλοπάτια, γιατί τα σοβαρότερα ατυχήματα συμβαίνουν όταν σκαρφαλώνουμε σε ασταθή σκαμνάκια και καρέκλες!

6

Συγκεντρώστε τα αγαπημένα βιβλία μαγειρικής ή και περιοδικά σε ένα μέρος.

Θα πρέπει να είναι χρήσιμα εργαλεία  στην κουζίνα και να τα βρίσκετε εύκολα. Η ακαταστασία δεν βοηθά. Για να κρατήσετε τα πάντα στη θέση τους, δημιουργήστε τη δική σας βιβλιοθήκη με βαθιά ράφια και αποκτήστε την καλή συνήθεια της αρχειοθέτησης. Αφιερώστε ένα ντουλάπι στην κουζίνα, για τα βιβλία και τις συνταγές σας!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.