«Άνθρωποι και ποντίκια»: Το εμβλητικό έργο του Στάινμπεκ από το Λονδίνο στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής (10/11)

O'Dowd, Franco--OF MICE AND MEN_ Photo by Richard PhibbsΜε το έργο Άνθρωποι και ποντίκια (Οf Mice and Men) συνεχίζεται η φετινή σειρά αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Θέατρο Λόνγκεϊκρ (Longacre Theatre) του Μπρόντγουεϋ θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, με ελληνικούς υποτίτλους.

National Theatre Live_YELLOWΤους ρόλους ερμηνεύουν: James Franco (Τζωρτζ), Chris O’Dowd (Λένι), Leighton Meester (Σύζυγος του Κέρλυ), Ron Cephas Jones (Κρουκς), Alex Morf (Κέρλυ), Joel Marsh Garland (Κάρλσον), James McMenamin (Ουίτ), Jim Ortlieb (Αφεντικό), Jim Parrack (Σλιμ) και Jim Norton (Κάντυ). Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Anna D. Shapiro (βραβεία Τony, Drama Desk και Outer Critics Circles). Τα σκηνικά είναι του Todd Rosenthal, τα κοστούμια της Suttirat Larlarb και οι φωτισμοί του Japhy Weidman. Ο ηχητικός σχεδιασμός της παράστασης έγινε από τους Rob Milburn και Michael Bodeen. Τη μουσική έγραψε ο David Singer.

Η υπόθεση της παράστασης

Το έργο Άνθρωποι και ποντίκια είναι ένα από τα κορυφαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, που συνιστά μια συγκλονιστικά διαχρονική μαρτυρία για την ανθρώπινη φιλία, εκδόθηκε το 1937.Με φόντο την Καλιφόρνια του μεσοπολέμου και του μεγάλου κραχ δύο περιπλανώμενοι εργάτες, ο Τζωρτζ Μίλτον (Τζέιμς Φράνκο) και ο Λέννι Σμολ (Κρις Ο’ Ντάουντ), αναζητούν την τύχη τους από ράντσο σε ράντσο. Μοιράζονται το ίδιο όνειρο: θέλουν μια μέρα να αποκτήσουν το δικό τους μικρό κομμάτι γης και να ζήσουν εκεί ελεύθεροι «ως κτηματίες» εκτρέφοντας κουνέλια. Οι δύο παιδικοί φίλοι είναι εντελώς διαφορετικοί στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα: ο Τζωρτζ είναι μικροκαμωμένος, έξυπνος και καταφερτζής, ενώ ο Λένι είναι ένας αθώος γίγαντας, χειροδύναμος και αγαθούλης. Ύστερα από αρκετές περιπέτειες καταφέρνουν να βρουν δουλειά σε ένα αγρόκτημα. Όμως, τα πράγματα παίρνουν τραγική τροπή, όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο μια νεαρή και επικίνδυνα γοητευτική γυναίκα (Λέιτον Μήστερ), η σύζυγος του Κέρλι (Άλεξ Μορφ), του γιου του Αφεντικού.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 € και 7 € (φοιτητικά).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα