Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα "Αντίδρασε μέσω της Τέχνης": Ένα συνέδριο αφιερωμένο στη πρόληψη της σχολικής βίας μέσω της τέχνης στο Μουσείο της Ακρόπολης (25-26/11)

"Αντίδρασε μέσω της Τέχνης": Ένα συνέδριο αφιερωμένο στη πρόληψη της σχολικής βίας μέσω της τέχνης στο Μουσείο της Ακρόπολης (25-26/11)

χωρίς τίτλο«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας συνδιοργανώνουν διήμερο Συνέδριο για το ρόλο της τέχνης στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού(ΕΑΝ) και της πολυετούς δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην κατεύθυνση πρόληψης και συντονισμού των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται ενάντια στο bullying σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, κοινωνικοί λειτουργοί σε τοπικό επίπεδο και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων από τη Σουηδία θα συμμετάσχουν ως εισηγητές στο Συνέδριο εστιάζοντας σε τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα και αξιολογήσεις εθνικών προγραμμάτων καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού. Η εκπρόσωπος από το Δήμο Στοκχόλμης θα παρουσιάσει περιπτωσιολογική μελέτη για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τον τρόπο που οι κοινωνικές υπηρεσίες στη Σουηδία διαχειρίζονται τα περιστατικά, ενώ οι εκπρόσωποι του οργανισμού FRIENDS θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από την καθημερινή τους δράση στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στους χώρους αθλητισμού.

kr_sr_101711_bullying_header

Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εργαζόμενοι του πεδίου και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων από την Ελλάδα θα εστιάσουν από την πλευρά τους στις ευρωπαϊκές πολιτικές ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία και θα αναλύσουν τους μηχανισμούς άμυνας των δρώντων που εμπλέκονται στο πρόβλημα. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του Συνεδρίου θα διερευνηθεί ο ρόλος της τέχνης στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ θα παρουσιαστούν προγράμματα διαμεσολάβησης στα σχολεία.

Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, επαγγελματίες από το χώρο της εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους, ψυχολόγους και προσωπικό ψυχικής υγείας που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις και βιωματικά εργαστήρια μέσα από δημιουργικές δράσεις του θεάτρου και δράματος στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα προβληθεί το Ντοκυμαντερ «Ημερολόγια Εκφοβισμού» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΕΑΝ και η θεατρική παράσταση “Γδαρμένος (Blästrad)” που εστιάζει στη βία μεταξύ ανηλίκων.

stop-bullying-source

Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινού στην Ελλάδα για το σοβαρό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων σε σχέση με το ρόλο της τέχνης στην αντιμετώπιση του bullyingστην Ελλάδα και τη Σουηδία, όπως και η ενδυνάμωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών μπορούν να προσφέρουν νέα ώθηση στις προσπάθειες καταπολέμησης του προβλήματος σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ
Ταυτόχρονη μετάφραση σε Ελληνικά και Αγγλικά θα παρέχεται μόνο στις εργασίες της Ολομέλειας.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής  μέχρι την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.