Αρχική Νέα Αντιδράσεις για τη λεπτή σιλουέτα της ηρωίδας της ταινίας "Ψυχρά κι ανάποδα"

Αντιδράσεις για τη λεπτή σιλουέτα της ηρωίδας της ταινίας "Ψυχρά κι ανάποδα"

Disney-FrozenΗ εταιρεία Walt Disney κατηγορήθηκε πρόσφατα για το μη ρεαλιστικό μήνυμα που μεταφέρει στα νέα κορίτσια μέσω της ηρωίδας της νέας παιδικής ταινίας «Ψυχρά κι ανάποδα».

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Anna, εμφανίζεται με καρπούς μικρότερους από το μέγεθος των ματιών της και όπως αναφέρει ο κοινωνιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κ. Philip N. Cohen: “Τα γιγάντια μάτια και τα μικροσκοπικά χέρια συμβολίζουν τη θηλυκότητα στη Disneyland”.

Frozen_wrists.jpg.CROP.promo-mediumlargeΜέσα από την έρευνα ανακάλυψε ότι η Disney εμψυχώνει τη λεπτή σιλουέτα των πρωταγωνιστριών της, ιδιαίτερα όταν αποτελούν το επίκεντρο της ρομαντικής προσοχής.

Η Αμερικανίδα μπλόγκερ Amanda Marcotte γράφει ότι οι αναλογίες στα κινούμενα σχέδια είναι αρκετά διαφορετικές από την πραγματική ζωή, επειδή η υπερβολή προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον, ενδείξεις για την προσωπικότητα των χαρακτήρων καθώς και μία αίσθηση παιχνιδιού.

6a50416c459a7d9c12d8a03b7204f8feΜελετώντας επτά έρευνες που εστιάζουν στο μέγεθος του καρπού, ο κ. Cohen ανακάλυψε μία κλίμακα από 15,4 έως 16,3 εκατοστά για τις γυναίκες και 17,5 έως 18,1 εκατοστά για τους άνδρες. Έρευνα των μελών του στρατού των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η μέση αναλογία του μεγέθους του καρπού των ανδρών σε σχέση με των γυναικών είναι μόλις 1,15 προς 1.

“Ο συσχετισμός αυτός δεν απεικονίζεται με ακρίβεια στα κινούμενα σχέδια της Disney”, υποστηρίζει ο Philip N. Cohen. Στην ταινία «Ψυχρά κι ανάποδα» ο καρπός της βασικής ηρωίδας Άννας φαίνεται να είναι σχεδόν το ένα τρίτο του μεγέθους του καρπού του αγαπημένου της Χανς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.