Απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 5 ετών – Η πινακίδα ιταλικού εστιατορίου που προκάλεσε αντιδράσεις

Το εστιατόριο La Fraschetta del Pesce βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας όχι για τις σπεσιαλιτέ του αλλά και την πινακίδα που έχει τοποθετήσει στην είσοδο του και προειδοποιεί ότι  «Εξαιτίας μερικών δυσάρεστων περιστατικών, που προκλήθηκαν από την έλλειψη τρόπων, τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν επιτρέπονται σε αυτό το εστιατόριο».

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στις αντιδράσεις των χρηστών και των κατοίκων της Ρώμης, θέλησε να απαντήσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μάρκο Μαγκλιότσι στην La Repubblica προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα: «Τρέχουν και γλιστράνε ανάμεσα στα τραπέζια. Πετάνε λάδι στο πάτωμα, χύνουν νερό, στέλνουν την αλατιέρα στην άλλη πλευρά της αίθουσας, προσπαθούν να διαλύσουν τα έπιπλα, ουρλιάζουν, κλαίνε και πάνω από όλα σιχαίνονται το ψάρι».

Την Τρίτη δύο αστυνομικοί επισκέφθηκαν το εστιατόριο και ζήτησαν εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη για την πινακίδα. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η απαγόρευση εισόδου σε κάποιον πελάτη σε εστιατόριο αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.