Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Απαγορευτικά τα σκευάσματα λιδοκαΐνης για τους πόνους των πρώτων δοντιών

Απαγορευτικά τα σκευάσματα λιδοκαΐνης για τους πόνους των πρώτων δοντιών

baby-teethingΗ Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε σοβαρή προειδοποίηση κατά της χρήσης σκευασμάτων λιδοκαΐνης, που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση των βρεφών από τους πόνους που νιώθουν όταν βγάζουν νέα δοντάκια.

Πιο συγκεκριμένα, σκευάσματα που περιέχουν τοπικά αναισθητικά όπως η λιδοκαΐνη, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο σε βρέφη και νήπια και δεν πρέπει να χορηγούνται χωρίς την ειδική συνταγή του γιατρού.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει 22 περιστατικά σοβαρών αντιδράσεων και θανάτων μέσα στο 2014 σε παιδιά ηλικίας 5 μηνών έως 3 ετών που έλαβαν το διάλυμα λιδοκαΐνης ή το κατάπιαν καταλάθος.

Οι ειδικοί της υγείας προειδοποιούν ότι η υπερβολική δόση λιδοκαΐνης μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικές βλάβες και καρδιακά προβλήματα.

Στο παρελθόν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε απαγορεύσει σε παιδιά κάτω των 2 ετών αντίστοιχα προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΐνη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μια σπάνια αλλά σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία. Πρόκειται για μια διαταραχή κατά την οποία η ποσότητα του οξυγόνου που μεταφέρεται στον οργανισμό μέσω της ροής του αίματος μειώνεται σημαντικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.