Αρχική InfoSchool Δημοτικό Απαράδεκτες σκηνές στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης - Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στο προαύλιο

Απαράδεκτες σκηνές στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης - Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στο προαύλιο

cde1db8c4e17b07cec817a4cd2160ac1_XLΣτο προαύλιο έκαναν σήμερα το μάθημά τους μαθητές και εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης μετά το χθεσινό συμβάν, όπου ένα παράθυρο αποκολλήθηκε από τη θέση του και λίγο έλειψε να τραυματιστούν μαθητές .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Thestival.gr η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έχει κρίνει το σχολείο ακατάλληλο. Προς επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, ο δήμος Θεσσαλονίκης πρότεινε είτε να πάνε τα παιδιά σε διπλοβάρδιες σε κοντινό σχολείο είτε να μοιραστούν σε αίθουσες του πρώην παιδικού σταθμού επί της οδού Σπάρτης και σε αίθουσες του δημαρχείου.

Οι γονείς, ωστόσο, είναι ομόφωνα αντίθετοι στις προτάσεις αυτές και ζητούν να επισκευαστεί το σχολείο και να παραμείνουν εκεί οι μαθητές.

53-5-thumb-large

Σήμερα αναμένουν στο σχολείο δεύτερο κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ώστε να δοθεί ενδεχομένως μία λύση στο ζήτημα. Προτείνουν, ωστόσο, αν δεν υπάρξει λύση, από αύριο να νοικιάσουν τέντες ώστε το μάθημα να γίνεται στο προαύλιο ακόμη και σε περίπτωση βροχής.

Η κυρία Αναστασία Φωκά, μητέρα ενός μαθητή της Ε' τάξης του δημοτικού, μιλώντας στο Thestival, είπε για το χθεσινό συμβάν: "Αυτό οφείλεται σε αμέλεια του δήμου πολλών ετών που δεν επισκευάζει το κτίριο μετά από επανειλλημένα αιτήματα δικά μας και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Το δικό μας αίτημα για επισκευή 'χρησιμοποιήθηκε' ως επιχείρημα του δήμου να μας το κλείσει".

"Το δικό μας αίτημα για επισκευή έγινε επιχείρημα, λίγο διαστροφικό αυτό", δήλωσε η κυρία Φωκά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.