Αρχική InfoTeens Υγεία Απαραίτητο το πρωινό γεύμα στους εφήβους για την αποφυγή μεταβολικού συνδρόμου

Απαραίτητο το πρωινό γεύμα στους εφήβους για την αποφυγή μεταβολικού συνδρόμου

Teenager_Breakfast_16314313Οι έφηβοι που δεν τρώνε πρωινό ή που προτιμούν μόνο κάτι γλυκό για να ξεκινήσει η μέρα τους, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου δεκαετίες αργότερα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Umea της Σουηδίας αποκάλυψαν ότι οι πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο -ένα σύμπλεγμα από συνθήκες όπως τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και γλυκόζης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία, που αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη και εγκεφαλικού επεισοδίου- 27 χρόνια αργότερα ήταν περισσότερες στα άτομα που είχαν φτωχές διατροφικές συνήθειες ως έφηβοι κατά τις πρωινές ώρες.

san-francisco-restaurant-brasserie-breakfast-healthy

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Public Health Nutrition", βασίζεται σε δεδομένα από 889 άτομα τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πρωινό τους γεύμα στην ηλικία των 16 ετών και στη συνέχεια όταν βρίσκονταν στα 43 έτη τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν αναπτύξει μεταβολικό σύνδρομο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, 27% των συμμετεχόντων είχαν αναπτύξει μεταβολικό σύνδρομο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μία σύνδεση μεταξύ εκείνων που δεν είχαν πλούσιο πρωινό ως έφηβοι και 68% υψηλότερης συχνότητας εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου κατά τη λήξη της περιόδου παρακολούθησης.

“Aπαιτούνται επιπλέον μελέτες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη σύνδεση μεταξύ φτωχού πρωινού και μεταβολικού συνδρόμου, αλλά τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ένα φτωχό πρωινό γεύμα μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα”, αναφέρει η ερευνήτρια Maria Wennberg.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.