Απειλούνται με λουκέτο οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί – Στον «αέρα» 100.000 παιδιά

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, που φιλοξενούν παιδιά δικαιούχων γονιών του χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ), βάσει του οποίου καλύπτονται τα τροφεία τους.

Ο λόγος είναι ότι δεν έχει καταβληθεί στους παιδικούς σταθμούς ούτε ένα ευρώ, από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Η υπομονή των μελών του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας, έχει φτάσει στα όριά της και αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Ακόμη και να αποκλείσουν την είσοδο των παιδιών των δικαιούχων του προγράμματος, στους χώρους τους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των χρημάτων μας γιατί οι επιχειρήσεις μας-παιδικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο (επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων, εξώσεις κ.λ.π).

Θα αναγκασθούμε από τον Μάρτιο να διακόψουμε τη φιλοξενία των παιδιών, καθότι αδυνατούμε να χρηματοδοτούμε άλλο το ως άνω πρόγραμμα, καταβάλλοντας από την τσέπη μας τα τροφεία, τη φιλοξενία και όλα τα σχετικά κονδύλια, τα οποία ήταν υποχρεωμένο το κράτος μας να μας έχει ήδη καταβάλει. Επί έξι ολόκληρους μήνες φιλοξενούμε συνολικά 100.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα αλλά είμαστε απλήρωτοι από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ.

Το κράτος απαιτεί από εμάς την έγκαιρη εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, τη στιγμή κατά την οποία το ίδιο με την άρνησή του να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα μας, μας έχει φέρει σε κατάσταση αδυναμίας καταβολής, απώλειας των ρυθμίσεων μας και επιβολής προσαυξήσεων, το οποίο είναι παντελώς άδικο για τις επιχειρήσεις μας.

Για τη σχολική περίοδο 2015-2016 οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν λάβει ουδέν και παραμένουν απλήρωτοι ενώ θα έπρεπε να τους έχει καταβληθεί έως τώρα το 60% δηλαδή Α’ & Β’ δόση

Τα υπουργεία ζητούν διαρκώς πίστωση χρόνου».