Αρχική Περιβάλλον Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα στο Ρέθυμνο (25/6)

Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα στο Ρέθυμνο (25/6)

5Την Τετάρτη θα απελευθερωθεί στην Κρήτη, μετά από πολύμηνη θεραπεία, η θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα, η οποία ακούει στο όνομα «Ελευθερία». Η «Ελευθερία» είναι μία θηλυκή ενήλικη θαλάσσια χελώνα 35 κιλών, με μήκος καβουκιού 70 εκ., που βρέθηκε τραυματισμένη κοντά στις παραλίες ωοτοκίας της Πελοποννήσου, στη παραλία της Αχαΐας, τον Αύγουστο του 2013.

Στις 5 Αυγούστου το περασμένο καλοκαίρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής.
Η «Ελευθερία» έφτασε στο Κέντρο με τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο πίσω μέρος του καβουκιού της.
Μετά από θεραπεία δέκα μηνών, που συμπεριλάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, έχει πλέον ανακάμψει πλήρως και έτσι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

DSC_3052Η απελευθέρωση θα γίνει στο Ρέθυμνο, σε συνεργασία του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ με τον Δήμο Ρεθύμνης - Γραφείο Τουρισμού, και η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, αποτελώντας ένα μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες, σε μία περίοδο που έχει αρχίσει η ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών κατά μήκος όλου του κόλπου.

Η απελευθέρωση της «Ελευθερίας» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno στο Ρέθυμνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.