Αρχική Περιβάλλον Απελευθερώθηκαν 15 άγρια πουλιά στη λίμνη Κερκίνη

Απελευθερώθηκαν 15 άγρια πουλιά στη λίμνη Κερκίνη

Kerkinh2Γέμισε πελαργούς ο ουρανός, πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, το πρωί του Σαββάτου. Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, απελευθέρωσαν 15 άγρια πουλιά τα οποία είχαν νοσηλευτεί στις εγκαταστάσεις του. Την ελευθερία βιώνουν υγιείς πλέον έντεκα πελαργοί (Ciconia ciconia), μια σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), δυο τσίφτηδες (Milvus migrans) και ένας περήφανος σταυραετός (Hierraetus pennatus).

420613_133236116802439_51144599_n
Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα και στάλθηκαν στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία. Ο ένας από τους δύο τσίφτηδες βρέθηκε στο έδαφος νεοσσός ακόμα, όταν, από λάθος υλοτόμου, κόπηκε το δέντρο όπου βρισκόταν η φωλιά τους, ο σταχτοτσικνιάς και ο σταυραετός νοσηλεύονταν εδώ και ένα χρόνο τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο.

Όλα τα πουλιά έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον. Στη σημερινή εντυπωσιακή «τελετή» της απελευθέρωσης παραβρέθηκαν γονείς και μαθητές από το Ζάππειο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από το ΔΣ του Άσυλου του Παιδιού με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί, και πραγματοποιούσαν από κοινού εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.
DSC_0042


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.