Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με το πρώτο κουδούνι της επόμενης σεζόν (12/9)

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ετοιμάζονται ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν να πραγματοποιήσουν και την πρώτη απεργία συγχρόνως, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις λιγότερες μεταθέσεις στα χρονικά της εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν 4.056 αιτήσεις μετάθεσης δασκάλων και νηπιαγωγών και ικανοποιήθηκαν μόλις 356.

Συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας για την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων, τα οποία φέτος θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Επιπροσθέτως, τις πρώτες δέκα ημέρες του Σεπτεμβρίου οι σύλλογοι όλης της χώρας θα συνεδριάσουν επί της εισήγησης του Δ.Σ. για απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας με επαναλαμβανόμενη μορφή.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, η οποία συνεχίζει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, και με τον νέο τύπο ολοήμερου σχολείου οδηγεί στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και στη μετακίνηση μονίμων εκπαιδευτικών, καθώς και της εγκυκλίου για τα νηπιαγωγεία, που οδηγεί στο κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΔΟΕ.