Αρχική InfoMommy Νέα Απίστευτο: Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από τον εγκέφαλο 26χρονης φοιτήτριας

Απίστευτο: Δείτε τι αφαίρεσαν οι γιατροί από τον εγκέφαλο 26χρονης φοιτήτριας

yamini-karanamΈχοντας έντονη την αίσθηση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία της, η 26χρονη Yamini Karanam θέλησε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Η νεαρή γυναίκα δυσκολευόταν να κατανοήσει πράγματα που είχε διαβάσει καθώς και να παρακολουθήσει συζητήσεις άλλων. Η φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα δεν μπορούσε με τίποτα όμως να φανταστεί ότι η δίδυμη αδελφή της αναπτυσσόταν μέσα στον εγκέφαλο της!

Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την επέμβαση για να αφαιρέσουν τον όγκο από τον εγκέφαλο της, με έκπληξη ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα έμβρυο με οστά, μαλλιά και δόντια.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται εγκεφαλικό τεράτωμα και είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ο Dr. Hrayr Shahinian που πραγματοποίησε την επέμβαση έχει αφαιρέσει περίπου 7.000 όγκους από το κεφάλι ασθενών κατά τη διάρκεια της καριέρας του και μέχρι σήμερα έχει συναντήσει μόλις δύο παρόμοιες περιπτώσεις. Στα περιστατικά τερατώματος που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, συνήθως οι μάζες περιλαμβάνουν μαλλιά, δόντια και οστά και σπανίως πιο σύνθετα όργανα όπως μάτια, παλάμες ή ολόκληρα άκρα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις το τεράτωμα μοιάζει με ένα ολοκληρωμένο έμβρυο.

Όταν ξύπνησε από τη νάρκωση, η 26χρονη σοκαρισμένη πληροφορήθηκε από τον Dr. Shahinian για το περίεργο "εύρημα" στον εγκέφαλο της, το οποίο χαρακτηρίζει ως "σατανική δίδυμη αδελφή που με βασάνιζε τα τελευταία 26 χρόνια". Οι εξετάσεις τελικά έδειξαν ότι ο όγκος ήταν ευτυχώς καλοήθης και η κοπέλα αναμένεται να αναρρώσει πλήρως μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

27E4667100000578-3051876-image-m-20_1429780335445


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.